Championship

Itt az ideje bízni a Trükkös Fákban?

  • varin

Két olyan csapat találkozik péntek este, amelynek égető szüksége lenne már a győzelemre.

Vélhetően sem a Nottingham Forestnél, sem a Millwallnál nem volt cél a szezon elején a feljutás kiharcolása, de evés közben jön meg az étvágy, a két, várakozásokon felül szereplő együttesnek a bajnokság háromnegyedénél még bőven van esélye a Premier League-re. A forma azonban egyik oldalon sem jó, sőt...

{"headTitle":"Nottingham-Millwall","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-03-06 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Nottingham","odds":"2.26","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.1","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Millwall","odds":"3.2","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}

Merthogy a Trükkös Fáknak is becézett Lamouchi-legénység hétfő este fontos pontokat bukott el a Riverside-on, márpedig amelyik csapat fel akar jutni, annak egy Borót idegenben meg kell vernie. A Nottingham lemaradása a második helytől egyre tetemesebb (Leedsben meg is énekelték Woodgate-ék hőstettét), a rájátszás azonban még így is meglehet a csapatnak. De ehhez pontok kellenek és olyan, kötelező győzelmeket, mint otthon a QPR vagy a Charlton ellen, nem lehet elmulasztani.

A Nottingham idegenben az egyik legerősebb gárda, otthon viszont meccsei felét sem tudta megnyerni.

A Millwall esetében még nagyobb bravúr lenne (lett volna?) a playoff elkapása, hiszen a londoniak tavaly négy ponttal végeztek csupán a vonal felett. Wallace-ék idén elsősorban a kőkemény védelmükkel hódítottak, ám a hátsó sor hiába van jó formában, ha elöl a gólok nem akarnak jönni. A Millwall gyenge formájának elindítója egyértelműen a január végi találkozó volt, amikor az Elland Roadon 45 percet követően 2-0-ra vezettek, a végén azonban pont nélkül maradtak. Ezt követően a csapat hét meccsen hét pontot gyűjtött és mindössze három gólt szerzett.

Fotó: Nottingham Forest News

"Emlékszem, milyen célokról beszélgettünk a szezon elején, amikor megfogalmaztuk, hogy két-három éven belül jó lenne megcsípni egy top6-os helyezést. Ehhez képest már az első évben reális esélyünk van erre, ami felemelő érzés. A bajnokság végéhez közeledve már nem kell hátrafelé nézelődnünk, ez pedig nagyon jó dolog, de ez nem jelenti, hogy meg lennénk elégedve a helyzetünkkel. Szeretnénk minden meccsünket megnyerni, aztán meglátjuk, mire is lesz ez elég" - nyilatkozta Gary Rowett mester.

Alapvetően szinte minden tényező egy kevés gólos, szoros, döntetlen körüli mérkőzést vetít előre. Adott két olyan csapat, amelynek meccsein alacsonyan van a gólátlag. A felek együtt 27-szer remiztek már, ráadásul a forma is gyatra és ősszel is megosztoztak a pontokon.

Ennek megfelelően a bukik alacsonyra is húzták a goal line-t, mi pedig nem érezzük, hogy a nagy oddsokra kell vadásznunk bármi áron.

{"headTitle":"Nottingham-Millwall","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-03-06 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Millwall 1.5 gól alatt","odds":"1.3","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"2,75 gól alatt","odds":"1.4","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
[3066282] 2020-03-06 20:45:00 Nottingham Forest - Millwallx;