Darts

Kezdődik a UK Open - figyeljünk a csajokra!

  • Cesc18

Pénteken kora délután elrajtol a UK Open, melyet ismét képernyőjére tűzi a Sport TV, tehát egy jó kis háromnapos dartsmaraton vár ránk.

Ez a torna a megszokottakkal ellentétben más forgatókönyv szerint zajlik majd, nagyban hasonlít a futball FA Kupához, avagy itt is körönként sorsolnak. Nyolc táblán zajlanak majd a küzdelmek, tehát már az első játéknapon meglehetősen sok mérkőzés lejátszásra kerül. Lássuk, hogy mely összecsapásokra lesz érdemes figyelni. 

Sherrock ismét megviccelheti a fiúkat. - Fotó: PDC

Hölgyek főszerepben

Két női dartsos is képviselteti magát a mezőnyben és mind Lisa Ashton, mind pedig Fallon Sherrock meccse a kamerás táblánál lesz. Előbbi a belga Mike de Deckerrel, míg utóbbi az angol Kyle McKinstry-vel csap összes. Ashton a   -nál 2.80-as, Sherrock pedig 2.11-es underdog, de igazából mindkettejüknek reális esélye van a továbbjutásra. Főleg Sherrockra csábító ez a 2.00 feletti odds, hiszen McKinstry nem tudott Tour kártyát sem szerezni, így csak Challenge Tour versenyeken játszik, de olyan sok maradandót egyelőre azokon sem alkotott. 

Támadnak a fiatalok

Az előző PDC világbajnokságon jó néhány tehetséges fiatal játékos megmutatta a tudását, ilyen például Keane Barry, Ciaran Teehan vagy éppen Callan Rydz. Ők a UK Openre is kvalifikálták magukat és pénteken mind a hárman bemutatkoznak. Talán Barryben van a legnagyobb potenciál, aki Alan Tabern ellen elég jó eséllyel pályázik a továbbjutásra. Rydz favoritnak számít a szintén fiatal generációhoz tartozó Shane McGuirk ellen, míg Teehan enyhe underdog Peter Jacques ellen. 

Öreg motorosokból sem lesz hiány

Természetesen a PDC mezőny öreg rókáiból is akad jó néhány a mezőnyben, ilyen például Andy Hamilton és Robert Thornton. Előbbi favoritként, utóbbi underdogként várja a pénteki bemutatkozását. Thornton a kamerás táblánál Kim Huybrechts-cel csap majd össze, ami az első játéknap egyik csemegéje lesz. 

Kikre fogadjunk?

Egy négy meccsből álló tippsort állítottunk össze, melyen Wesley Harms, William Borland, Kai Fan Leung és a már említett Rydz szerepelnek.

Harms a BDO-ból ismerős lehet, idén viszont sikerült Tour kártyát szereznie, így két évig biztosan a profik között láthatjuk. A börtönőr Aaron Beeney ellen illene hoznia a meccset, hiszen az angol hiába szerzett szintén Tour kártyát, egyelőre a Players Championship-szint is túl erős a számára. 

Borland szintén idén csatlakozott a profik közé, egy tehetséges fiatal játékos. Honfitársával, Andrew Davidsonnal játszik majd, aki viszont amatőr státusszal rendelkezik és a Challenge Tourokon 80 alatti körátlagokkal operál. Úgy véljük, hogy ez kevés lesz Borland ellen a továbbjutáshoz. 

Folytatva a sormintát, Kai Fan Leung is idén szerzett Tour kártyát. Van potenciál a hongkongi srácban és nem kérdés, hogy vernie kell azt a Kelvin Selfet, akinek nulla PDC-s tapasztalata van.

{"headTitle":"UK Open, 1. játéknap","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-03-06 12:00","footerTitle":"2.42","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Beeney-Harms: Harms","odds":"1.13","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Davidson-Borland: Borland","odds":"1.23","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Leung-Self: Leung","odds":"1.17","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"McGuirk-Rydz: Rydz","odds":"1.49","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}

>>>Hatalmas oddsok a pályán! Regisztrálok a TippmixPro-ra a magasabb szorzókért!<<<