Tenisz

Ez a két tipp éppen egy duplázót ad ki

  • Cesc18

Az olasz Jannik Sinnertől és az amerikai Marcos Girontól is továbbjutást várunk Indian Wellsben.

Marcos Gironnak pipa a szabadkártya az Indian Wells Mastersre. - Fotó: ATP

Csütörtökön a nyolcaddöntőkkel folytatódnak a küzdelmek az Indian Wells-i Challenger tornán, a menüből pedig két összecsapást néztünk ki, melyeken egyaránt a bukmékerek által favoritnak kikiáltott játékosokkal tartunk. 

Az egyik a 6. kiemelt Jannik Sinner lesz, aki a végső győzelemre is jó eséllyel pályázik. Az olasz tehetség tavaly robbant be az ATP körforgásába és bár idén egyelőre az elvárások alatt teljesít, de februárban már kezdett életjeleket mutatni. Erre a Challengerre vélhetően azért is jött el, hogy a két amerikai Masters előtt egy kis önbizalmat gyűjtsön. Fontos számára ez a hét, hiszen edzőjével úgy döntöttek, hogy a hétvégi Davis Kupát sem vállalja, hanem inkább ezen a tornán üt. 

A papírformának megfelelően nagyon simán vette az első akadályt, a folytatásban pedig a 11. kiemelt Denis Kudla lesz az ellenfele. Az amerikai srác teljesen visszacsúszott már a Challenger tornák szintjére, ahol idén nem muzsikál rosszul, de a teljesítményére rendre nem tudja feltenni a pontot. Veszélyes játékos, de Sinner jelenleg komolyabb játékerőt képvisel.

A másik választott meccsükön szintén egy olasz és egy amerikai néz majd farkasszemet, ám Roberto Marcora és Marcos Giron összecsapásán a hazaiak kedvencét várjuk a nyolc közé. Giron megnyugodhat, megszerezte a szabadkártyát az Indian Wells Mastersre, amivel egy álma vált valóra. Kaliforniai srácként ez óriási dolog számára, hogy ott lehet az ötödik Grand Slamként is becézett tornán. 

Nagyon szép fejlődést mutat Giron és minden esélye megvan arra, hogy ezen a tornán annyi pontot gyűjtsön, hogy jövő héttől karrierje során első alkalommal a top 100-ban rangsorolják. 

Marcoráról éppen tegnapi cikkünkben írtunk, az olasz is élete formájában üt, igaz az előző körben majdnem beleszaladt a későbe a Cameron Norrie helyére beugró Romain Arneodo ellen. Nem volt ez egy túl meggyőző produkció, ugyanakkor a teljesítményére rányomta a bélyegét az esélyesség terhe. Giron ellen már valószínűleg lazábban tud ütni, ugyanakkor így sem gondoljuk, hogy képes lesz borítani a papírformát. Az amerikai tehetségesebb és előrébb is tart, mint az olasz, ráadásul a top 100 közelsége és a hazai pálya extra motivációval látja el. 

{"headTitle":"Indian Wells Challenger","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-03-05 20:20","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Kudla-Sinner: Sinner","odds":"1.35","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Marcora-Giron: Giron","odds":"1.55","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}