Tenisz

Ezen a szorzón megéri a korábbi US Open-bajnok ellen menni?

  • Cesc18

Pocsék formában Sloane Stephens, az amerikai lány immáron öt hónapja nem tudott meccset nyerni.

Vajon mikor szakad meg Stephens nyeretlenségi sorozata? - fotó: WTA

2019 szeptember 29. Ezen a napon hagyhatta el legutóbb győztesen a pályát az amerikaiak Grand Slam-bajnok teniszezője. Noha azóta csak öt mérkőzést játszott Stephens és volt egy téli szünet is, akkor sem fest túl szépen, hogy immáron öt hónapja nem tudott meccset nyerni. 

Monterryben kiváló lehetőség előtt áll, hogy megszakítsa.a régóta tartó nyeretlenségi sorozatát, ugyanis az első körben egy fiatal szabadkártyás lány, Emma Navarro lesz az ellenfele. 

{"headTitle":"Emma Navarro - Sloane Stephens","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-03-03 03:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Navarro","odds":"4.40","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Stephens","odds":"1.21","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}

Mint látható, a     oddsmesterei ki is hozták masszív favoritnak Stephens-t, de azért nem árt óvatosnak lenni vele. Tényleg nagyon mély gödörbe kezd sodródni és tavaly nyáron az sem segített rajta, hogy visszatért a sikeredzőjéhez, Kamau Murray-hez. 

A másik probléma Stephens-nél, hogy igencsak demoralizáló vereségekbe néz bele, hiszen idén négyből három alkalommal top 100-on kívüli játékos ellen maradt alul. Legutóbb múlt héten Acapulcóban az a Renata Zarazura verte sima két szettben, akit a 200-ban sem rangsoroltak a torna előtt. Noha nagy versenye volt utána a mexikói lánynak, de GS-bajnokként akkor is kínos volt ellene mindössze hat játékot nyerni...

Stephens ráadásul ezzel a vereséggel már kicsúszott a top 30-ból is és ha rövid időn belül nem kapja össze magát, akkor nagyon gyorsan 50-en kívül találhatja magát. 

Ami Navarrót illeti, ő még most kezdi bontogatni a szárnyait, de nem ez lesz az első WTA-versenye, tavaly Charlestonban ugyanis már bedobták a mély vízbe. Nem is állta akkor rosszul a sarat, hiszen a top 100-as Laura Siegemund ellen kilenc játékot is nyerni tudott. 

Mire fogadjunk?

A rutin mindenféleképpen Stephens felé billenti a mérleg nyelvét, ugyanakkor ezen a meccsen csak neki van vesztenivalója. Pocsék formában van és fejben nem lesz egyszerű dolga megharcolni az esélyesség terhével. Az ugyanis elég kínos lenne, ha még Navarro is legyőzné. 

Talán ez az a faktor, ami miatt nem írnánk le a fiatal amerikai lányt. Teljesen nyomás nélkül mutathatja meg, hogy mit tud, míg Stephens görcsössé válhat. 

Talán akad némi érték Navarro nyeretésében, illetve lehet fantázia abban is, hogy nyer legalább nyolc játékot. Utóbbira 1.85-ös oddsot kínál a hazai bukméker. 

Szerinted mi a legjobb tipp erre a meccsre?