Angol Ligakupa

Első trófeáját nyerheti idén a Manchester City

  • Tomihmv

Vasárnap kerül megrendezésre az Angol Ligakupa döntője, amit az Aston Villa és a Manchester City játszik a Wembleyben.

Első trófeáját nyerheti idén a City. - Fotó: twitter.com/mancity

Általában egy sorozat döntőjének győztesét nehéz megtippelni, hiszen többnyire két azonos képességű fél vívja. Mindez abszolút nem igaz az Aston Villa-Manchester City Angol Ligakupa-fináléra, ahol gyakorlatilag csak az a kérdés, hogy mennyivel tudnak nyerni Guardioláék.

Merthogy a felek nincsenek egy súlycsoportban, és akkor finoman fogalmaztunk. A két csapat az idei Premier League-szezonban már kétszer találkozott, és mindkétszer a City tudott nyerni. Hazai pályán még októberben 3-0-ra, majd közel másfél hónapja 6-1-re Birminghamben.

Mindezek mellett az Aston Villa pocsék formában van, utolsó három tétmérkőzését egyaránt elveszítette, ráadásul tele van hiányzóval. Hétvégén Steer, Heaton és Wesley sérülés, Drinkwater egyéb okok (a Burnley színeiben idén már pályára lépett a sorozatban) miatt biztosan nem lép pályára, de El Ghazi, McGinn és Davis játéka is erősen kérdéses.

Mindezekkel szemben a Manchester City magára talált a téli szünetet követően, hiszen zsinórban háromszor is nyerni tudott. Különösképp kiemelendő a leicesteri bajnoki sikere, amivel szinte biztosan ezüstérmet nyer a PL-ben, illetve a szerdai, madridi győzelme. Utóbbit ráadásul hátrányból hozta össze, avagy nagyon jó esélye van arra, hogy kiejtse a Bajnokok Ligájából a Real Madrid alakulatát.

Jó passzban vannak tehát Guardioláék, akik mostanra már gyakorlatilag valamennyi játékosukra számíthatnak, hiszen már csak Sanéra és Laportera nem számíthatnak, vagyis voltaképp a legjobbjaikkal állhatnak fel vasárnap.

Összességében tehát minden a manchesteriek mellett szól, nem is csoda, hogy toronymagas favoritnak számítanak a bukmékereknél. Mindezt pedig érvényesíthetik is, vagyis könnyedén arathatnak magabiztos sikert, sőt még az is benne van a pakliban, hogy a tavalyi, Watford elleni FA Kupa finálé eredményéhez (6-0) hasonlót produkálnak.

{"headTitle":"Aston Villa - Manchester City","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-03-01 17:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Manchester City -2,25","odds":"1.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
[3267685] 2020-03-01 17:30:00 Aston Villa - Manchester Cityx;