Darts

Két papírformára és egy meglepetésre tesszük a tétünket

  • Cesc18

Pénteken Belgiumban a szezon első European Tour versenye veszi kezdetét.

A fantasztikus csütörtök esti dublini Premier League forduló után hamar fel kell ocsúdnunk a csodából, ugyanis robog tovább a darts-szezon és péntektől már Belgiumban lesz jelenése a mezőny krémjének. Noha Michael van Gerwenék csak szombaton állnak tábla elé, de bőven találhatunk fogunkra valót a mai menüből is, hiszen olyan játékosok lépnek színpadra, mint például Dimitri van den Bergh és Kim Huybrechts. 

Fogadás tekintetében három mérkőzést szemeltünk ki, melyek közül kettőn a favoritokat támogatjuk, a harmadikon viszont meglepetést szimatolunk. A három mérkőzés éppen egymás után következik majd az esti etapban, így időrendi sorrendben haladunk. 

Nagyjából 19:30 magasságában szólítják majd a színpadra a hazaiak egyik nagy reménységét, a 24 éves Mike de Deckert. A belga tehetségnek nem fut rosszul a szekere 2020-ban, mind a hat eddigi Players Championship állomáson képviseltette magát, és bár nem nyert túl sok meccset, viszont olyan játékosokat izzasztott meg, mint Van Gerwen, Rob Cross, Nathan Aspinall és Mensur Suljovic. Tőlük azért nem szégyen 1-2 leggel kikapni, főleg úgy, hogy Deckernek volt olyan meccse, amikor 100+ körátlagot dobott. 

Természetesen ez a hazai verseny nagy lehetőség Decker számára és az első körben Ron Meulenkamp személyében nem is kapott megoldhatatlan feladatot. Ugyan a holland előrébb áll a világranglistán, de idén még nem túl sok maradandót tudott alkotni és igazából tavaly sem sokat mutatott. 

A    a belgát hozta ki esélytelenebbnek, 1.95-ért pedig szívesen tartunk Deckerrel.

A belga-holland csata után egy angol-német következik, méghozzá Callen Rydz és Gabriel Clemens főszereplésével. A Newcastle-fanatikus Rydz az előző világbajnokságon ismertette meg a nevét, amikor is újoncként döntő szettben tudta búcsúztatni Steve Lennont, majd Danny Noppertet is megizzasztotta. Van benne potenciál, de sok rutint kell még szereznie, jelenleg Clemens azért jóval komolyabb játékerőt képvisel. A német ráadásul jól kezdte a szezont, a Players Championship állomásain pufogtatta a 100+ körátlagokat és a 10. legtöbb pénzt kereste eddig. A játéknap egyik nagy meglepetése lenne, ha kikapna az angol sráctól. 

A folytatásban újfent egy holland-belga derbi következik, de ezúttal a hazai játékos, Geert de Vos masszív underdognak számít a top 30-as Danny Noppert ellen. Itt nem is várunk meglepetést, Vos-nak nem igazán jött be a váltás, ellentétben például Nopperttel, aki szép lassan a PDC meghatározó játékosává kezdi kinőni magát. Az elmúlt hétvégéken is jó formát mutatott a holland, szóval nem gondoljuk, hogy gondot jelentene számára Vos legyőzése, annak ellenére, hogy a belga hazai színpadon játszhat majd. 

{"headTitle":"Belgian Darts Championship 2020","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-28 19:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mike de Decker - Ron Meulenkamp: Decker nyer","odds":"1.95","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Clemens és Noppert nyer","odds":"1.93","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}