Bundesliga

Gólokra tippelünk a Hertha kiesési rangadóján

  • mr.blonde

Nem nyerni jár Düsseldorfba a Hertha, amely most komoly krízisbe is került.

Fotó: Hertha BSC facebook

Kiesési rangadóval indul a Bundesliga 24. fordulója, a pénteki nyitómeccsen a 16. helyezett Düsseldorf és a 14. Hertha csap össze egymással. A két csapat között jelenleg hat pont a különbség, vagyis a kiesés elkerüléséért vívott harcban ez elég komoly jelentőséggel bíró találkozó lesz.

Egyik csapat sincs igazán jó formában, ugyanakkor az aktualitások alapján a Fortuna várhatja picit pozitívabban a mérkőzést. A Düsseldorf múlt héten a Freiburg otthonában tudott győzni, míg a Hertha hazai pályán szenvedett teljesen megsemmisítő vereséget a Kölntől.

Az elmúlt 1,5 évben négyszer meccseltek a csapatok, ezeken a találkozókon három düsseldorfi és egy berlini siker született.

[3081577] 2020-02-28 20:30:00 Fortuna Düsseldorf - Hertha Berlinx;5

Csapathírek

Hiányzók mindkét oldalon lesznek majd, a hazaiaknál a rekordigazolás Kownacki (3/0), Steffen (gk 17/0) és Suttner (11/0) hagyhatja ki a meccset,míg a Herthából az eltiltott Stark (16/0) és Ascaibar (6/0) mellett a kapus Thomas Kraft maródi.

A Düsseldorf februárja egyelőre viszonylag jól alakul, mert ugyan kikaptak a Gladbachtól, de összehoztak egy értékes döntetlen a Wolfsburg és a Frankfurt ellen is, hétvégén pedig Freiburgból vitték el a három pontot.

A Hertha háza táján viszont komoly gondok vannak, Jürgen Klinsmann távozása alaposan felbolygatta a kedélyeket. A téli költekezések után az elvárás nagyon megnőtt a csapattal szemben, csakhogy a kiesés elkerülése nem éppen egy magasztos cél. A Köln elleni hazai zakó pedig óriási mélyütés volt a klub számára.

Mire érdemes fogadni?

A fogadók lassan, de biztosan verik felfelé a Hertha szorzóját, vagyis nem túl nagy a bizalom a fővárosiakkal szemben, ami teljesen érthető is. A Düsseldorfnál talán most nagyobb a nyugalom és a csapat formája is felfelé ívelő.

Ugyanakkor a keret minőségét tekintve a Hertha a hiányzóival is jobban áll, ráadásul a hírek szerint visszatérhet Mathew Leckie is.

Nagyon kiszámíthatatlan ez a mérkőzés, így inkább a végeredmény helyett egy BTTS opicóban gondolkoznánk. Az 1.80-as szorzó egész korrekt, a csapatok utolsó nyolc meccsén pedig zöldült (volna) ez a tipp. Két gyenge védelem csap össze egy hatpontos kiesési rangadón, szerintünk a gólváltás megtörténhet ezúttal is.

{"headTitle":"Düsseldorf - Hertha ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-28 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt ","odds":"1.8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
[3081577] 2020-02-28 20:30:00 Fortuna Düsseldorf - Hertha Berlinx;