Tenisz

Nem létezik, hogy ezen a meccsen ne az underdogra tegyünk

  • Cesc18

Felix Auger Aliassime-nek alig néhány órája van az akklimatizálódásra, mielőtt pályára lép Alex Bolt ellen Acapulcóban.

Felix két döntőt játszott az elmúlt két hétben. - Fotó: ATP

A 19 éves kanadai srác szép kis túrát vállalt be, hiszen vasárnap délután még a marseille-i döntőben volt érdekelt. A Stefanos Tsitsipas ellen elveszített finálé után szinte azonnal repülőre kellett ülnie, hogy időben megérkezzen Acapulcóba. Természetesen sok ideje így sem maradt az átállásra, ugyanis már kedden pályára kell lépnie, méghozzá a szerencsés vesztes Alex Bolt ellen. 

{"headTitle":"Alex Bolt - Felix Auger Aliassime","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-26 00:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Bolt nyer","odds":"2.59","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Auger Aliassime nyer","odds":"1.53","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}

Mint látható, a Tippmixpro oddsmesterei így is Auger Aliassime-t favorizálják, igaz, a fogadók már kezdik helyre rántani a piacot, hiszen ennél magasabb odds is volt az ausztrálra. 

A kanadai egyébként zseniális februárt fut, hiszen nem csak Marseille-ben, hanem előtte Rotterdamban is döntőbe tudott jutott. Ami miatt viszont kissé csalódott lehet, hogy egyik finálét sem tudta behúzni, így továbbra sincs meg első ATP-tornagyőzelme, ellenben van öt elbukott döntője. 

Így, hogy az elmúlt két tornáján ott volt a végjátékban, 13 nap alatt 10 meccset és összesen 23 szettet játszott. 

Ezek után bátor bevállalás a mexikói torna, bár amikor nevezett, nyilván nem tudta, hogy ennyire sikeres lesz az előző kettő versenye. Acapulcóban ráadásul nincsenek erőnyerők, tehát hiába 4. kiemelt, játszania kell az első körben, ezeket a meccseket pedig hétfőn és kedden bonyolítják le. 

Bolt személyében ugyan egy olyan játékos lesz az ellenfele, aki egyrészről szerencsés vesztesként jutott a főtáblára, másrészről idén sima 6-3, 6-0-lal egyszer már legyőzte. Ugyanakkor a szerencsés veszteseket nagyon nem szabad leírni, erre többek között múlt hétről Balázs Ati is remek példa, aki kitűnően tudott élni a második eséllyel.

Az ausztrálnak sincs rossz tenisze és fel tudja úgy szívni magát, hogy a kanadai gondba kerüljön ellene. De természetesen Boltot azért value nyeretni, mert Felix-nek tényleg nagyon rövid ideje volt átállni és két hét tenisz után fizikálisan sem biztos, hogy a topon lesz. És hát nyilván az sem elhanyagolható tényező, hogy Marseille-ben fedett pályán játszott a kanadai, míg Acapulcóban egy teljesen más környezetben kell majd helyt állnia. 

{"headTitle":"Alex Bolt - Felix Auger Aliassime","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-26 00:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Bolt nyer","odds":"2.59","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}