NB I

A Fradi-Vidi dupla lenne a hétvége tutija?

Sok-sok hazai győzelmet ígérő forduló elé nézünk, így akár egy tutista kombit is be lehet vállalni.

Hétvégén már a 23. játéknapot rendezik meg az OTP Bank Ligában, elkezdődik ezáltal a bajnokság utolsó harmada. Lássuk a párosításokat és a     szorzóit!

Oddsok a 23. fordulóra
   
  1 x 2
Honvéd-Diósgyőr 1.90 3.55 4.30
Kisvárda-Paks 2.20 3.40 3.40
Mezőkövesd-ZTE 1.65 3.95 5.50
Fehérvár-Kaposvár 1.25 6.50 11.50
Újpest-Puskás (Zalaegerszegen) 2.35 3.30 3.20
FTC-Debrecen 1.45 4.85 7.00

Rangadót játszik a Ferencváros a Debrecen ellen, legalábbis néhány évvel ezelőtt ez még egy patinás párharc volt. A zöld-fehérek az előző játéknapon Mezőkövesden kaptak egy hármast, melynek hatására csökkent az előnyük az élen, és mivel a MOL Vidire kötelező győzelem vár a Kapsovár ellen, Dibuszéknak sem illene botlaniuk. A hajdúságiak játéka viszont fokozatosan romlott az elmúlt hetekben, ráadásul a Fraditól ebben a szezonban már kaptak egy hatost hazai pályán. A fővárosiak biztosan összekapják magukat a kínos 0-3 után, míg a Loki jelenleg nem képvisel olyan erőt, amellyel a leendő bajnokot meg tudná állítani. Így ez még ilyen szorzón is sima hazai.

Ahogyan a MOL Vidinek sem okozhat problémát a Kaposvár legyőzése. Az újonc lemaradása már behozhatatlan, az idei két meccsükön pedig hat gólt kaptak a fehérváriak ellen. Ha a piros-kékek hisznek még a Fradi botlásában és nem akarják veszélyeztetni az ezüstérmüket, akkor ez egy nagyon sima 90 perc kell legyen, ahol még egy vaskosabb hendi is bevállalható.

A forduló egyik legérdekesebb találkozójára sokáig bizonytalan volt, hol is kerül sor, hiszen az Újpest-Puskás Akadémia helyszíne akár Felcsút vagy Szeged is lehetett volna, ám úgy tűnik, a mérkőzést Zalaegerszegen rendezik meg. Az oddsok minden bizonnyal ennek függvényében változnak majd, az viszont elöljáróban biztosnak tűnik, hogy bárki ellen, bárhol favorizálni ezt az Újpestet, könnyelmű dolog.

Bővítve a kötelező győzelmek sorát, jelenleg a Mezőkövesd-ZTE is ebbe a kategóriába tartozik. Az újonc idén finoman szólva sem meggyőző és bár Székesfehérváron négyet kapni nem olyan gáz, az évet is nagyon gyengén kezdték Márton Gábor fiai. Ezzel szemben a Kövesd négy győzelemből érkezik, márpedig Debrecenben vagy otthon a Fradinak hármat lőni nem akármilyen teljesítmény. Novemberben Zalaegerszegen közel voltak a kék-fehérek a győzelemhez, de Borsodban ez fix 1-esnek tekinthető.

Komoly kiesési rangadót játszik egymással Szabolcsban a Kisvárda és a Paks. Mindkét fél eléggé kétarcú eddig, de a jobb szájíz egyértelműen a tolnai gárdánál lehet, hiszen ők hátrányból nyertek a Loki ellen, míg a Kisvárda a hajrában bukott el 2, létfontosságú pontot a DVTK-val szemben. Ősszel a Várda otthon tartotta az egységeket, novemberben ikszeltek Pakson, szombaton pedig egyik végeredmény sem lenne igazán meglepő, de ha a Zalaegerszeg bukik Mezőkövesden, a döntetlen itt nem rossz egyik félnek sem.

Budapestre látogat a Diósgyőr, márpedig ebben a párosításban a két fél utolsó tíz meccsének mérlege 7-3-0 a pályaválasztók javára, és olyan nagyon ezen a héten sincs benne a vendégek sikere. A Honvéd sikeres napokon van túl és igaz, hogy a Felcsút ellen nyerhettek volna Lanzafaméék, olyan nagyon az egy pont sem rossz eredmény. Ha a borsodiak nyerni tudnak a fővárosban felléphetnek az ötödik helyre, éppen a Kispestet megelőzve, de azért inkább a hazai siker esélyes ezen a 90 percen.

2020-02-29;212
298960