Tenisz

Tud-e élni Balázs Attila a második eséllyel?

  • Cesc18

A magyar játékos szerencsés vesztesként jutott fel a riói főtáblára. Keddi ellenfele Pablo Cuevas lesz.

A héten Rio de Janeiróban folytatódik a dél-amerikai salakszezon, amely az 500-as besorolásával a "Golden Swing" csúcspontja. A keddi játéknap nyitómeccsei között Balázs Attila révén egy magyar játékosnak is szoríthatunk. A top 100-ért küzdő budapesti a 2016-os bajnok Pablo Cuevasszal került össze, miután Balázs szerencsés vesztesként a főtáblára került. 

Balázs Attila kapott még egy esélyt Rióban. - Fotó: ATP

A magyar játékosnak a hétvégi selejtező finoman szólva sem sikerült jól, hiszen mindössze két játékot nyert a nála néhány hellyel hátrébb rangsorolt Gianluca Mager ellen. Ez így viszonylag rövid időn belül a második kellemetlen vereség volt Balázs számára, ugyanis a Buenos Aires-i selejtezőt sem tudta megoldani. 

De tekintsünk előre, kapott még egy lehetőséget Rióban, amivel ha élni tud, akkor jövő héten már a top 100-ban találhatjuk a nevét. Persze ehhez több bravúrt is véghez kellene vinnie, rögtön itt van a Cuevas elleni.

Az uruguayi mérhetetlen tapasztalattal rendelkezik a dél-amerikai salakos versenyeket illetően, szinte az összes helyszín csínját-bínját ismeri. Az elmúlt hetekben egyáltalán nem mutatott rossz formát, hiszen Cordobában és Buenos Aires-ben is negyeddöntőzött és mindkétszer csak döntő szettben maradt alul erős salakjátékosokkal szemben. 

Nem kérdés, hogy Cuevasnak áll ez a meccs, amit a szorzók is szépen érzékeltetnek, hiszen a dél-amerikaira 1.25 körül fizetnek az államinál, míg Balázs továbbjutása 3.50-szeres pénzzel kecsegtet. 

Ugyanakkor nem lehet elmenni a meccs lélektana mellett. 

A szerencsés vesztesekre sokszor jellemző, hogy nagyon jól tudják meglovagolni a második esélyt. Erre kiváló példa a múlt hétről Pedro Sousa, aki lucky loserként két meccsen is borította a papírformát és végül döntőzött az argentin fővárosban. 

Balázst sem lehet leírni, ugyan a top 100 közelsége az elmúlt hetekben mintha kissé görcsössé tette volna, azonban most sokkal felszabadultabban üthet. Egyébként is underdognak számít Cuevas ellen, ám ezzel a második eséllyel pláne úgy érezheti, hogy itt nincs vesztenivalója. 

Véleményünk szerint tehát messze nem olyan biztos, hogy az uruguayi lesimázza ezt a meccset. A Tippmixpro kínálatából megérhet egy kis pénzmagot, hogy Balázs nyer legalább 10 játékot. 

{"headTitle":"Balázs Attila - Pablo Cuevas","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-18 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Balázs Attila játékszám: Több, mint 9.5","odds":"1.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}

 

Kattints és nézd meg ingyen a tippeket!

 

>>> ÉRDEKELNEK A PROFI TIPPMESTEREK INGYENES TIPPJEI! <<<