Kézilabda

Ha nem nyer a Fradi, vélhetően bukhatja a BL-t

megosztom

Az ezüstrangadóra kerül sor kedd kora este az Elek Gyula Arénában, ahol a Ferencváros a Siófokot fogadja.

Óriási téttel bír a Ferencváros számára a keddi mérkőzés. - Fotó: fradi.hu

A korábbi évekhez képest soha nem látott téttel bír a Ferencváros-Siófok bajnoki mérkőzés, hiszen voltaképp ez a meccs dönt az ezüstéremről, vagyis a jövő évi Bajnokok Ligája-indulásról.

Perpillanat a zöld-fehérek két ponttal vezetnek a Balaton-partiak előtt, de a vendégek eggyel kevesebbet meccset játszottak, vagyis ha a vesztett pontokat vesszük alapul, akkor egálban vannak a felek. Ám, ha még továbbmegyünk, akkor megállapítható, hogy a siófokiaknak, a bajnokságban talán a Vác, az Érd és a Debrecen elleni meccsek jelenthetnek maximum gondot, de mivel ezen meccsek közül valamennyit otthon játsszák, ezért gyakorlatilag -  ha kedden pontot vagy pontokat szereznek - akkor megkaparinthatják az ezüstérmet.

Merthogy a ferencvárosiaknak lesz még egy hazai bajnokijuk a Vác ellen, de ami inkább aggodalomra adhat okot, az a debreceni és a győri kirándulás. Előbbi csapattal ugye döntetlent játszottak a fővárosban, míg utóbbitól kikaptak, és 2015 óta nem tudtak bajnoki pontot szerezni az Audi Arénában (legutóbb akkor nyertek ott, míg tavaly tavasszal egy remit hoztak össze a Bajnokok Ligája középszakaszában).

tippmixpro

Mindemellett a felek közül a vendégek vannak jobb passzban, hiszen legutóbb november 16-án szenvedtek (továbbjutást érő) vereséget a Nantes ellen az EHF-kupában. Azóta két iksz mellett 11 siker áll a nevük mellett, többek közt olyanoké, mint a Győr elleni 34-29-es diadal, amivel például a kisalföldiek két éve tartó (!) veretlenségét vették el.

Ugyanakkor a hazaiakra sem lehet különösebb panasz mostanság, hiszen ugyan a vb utáni újrakezdés nem sikerült valami jól (vereség a Győrtől hazai pályán, majd iksz az MTK otthonában), ám  kezdenek magukra találni. A BL-ben a CSM Bukarestet például tízzel verték, majd jött az Esbjerg és a Rosztov elleni kis különbségű vereség, majd pénteken a Dunaújvároson könnyedén léptek át idegenben.

A felek egyébként az ősszel egy igen hullámzó meccset vívtak, és végül 31-31-re végeztek Siófokon. Igaz, azon az összecsapáson a Balaton-partiaknál Tomori Zsuzsannát már a hetedik percben kiállították (most vélhetően végig a pályán lesz), míg Nerea Pena egyáltalán nem lépett pályára (a legutóbbi hírek szerint már vállalja a játékot). Azt megelőzően, tavaly áprilisban, az Elek Gyula Arénában találkoztak a felek, és óriási meglepetésre a Siófok 30-29-re tudott nyerni, ami azt jelentette, hogy az az FTC, a Győr elleni meccseket nem számítva, 2915 napot (!) követően kapott ki hazai pályán az NB I-ben.

A Balaton-partiak erősebb kerettel bírnak jelenleg, még sincs veszítenivalójuk, a nyomás egyértelműen a ferencvárosiakon lesz. Ezt fokozhatja a telt ház, mindemellett a vendégek azért jobb passzban is vannak és jóval rutinosabb játékosokkal rendelkeznek. A bukmékerek ugyanakkor a hazaiakat hozták ki esélyesebbnek, amivel muszáj szembemennünk, így mi a vendégekre kínált +1,5-ös hendikepre fogadunk, amibe még az FTC egygólos sikere is belefér.

{"headTitle":"FTC - Siófok","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-18 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Siófok +1,5","odds":"1.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
megosztom