NBA

Egy lépésre James Kobe rekordjától - All Star-gála kisokos és tippek

megosztom

Február 16-án, vasárnap Chicagóban lépnek parkettre az NBA sztárjai, avagy 69. alkalommal kerül megrendezésre a liga All Star-gálája.

Giannis és LeBron csapata csap össze a 2020-as gálán. - Fotó: NBA

Az előző kiíráshoz hasonlóan ismét LeBron James és Giannis Antetokounmpo csapata feszül egymásnak, ám a helikopter-balesetben elhunyt Kobe Bryant emlékére az NBA egy teljesen új lebonyolítási formát léptetett életbe. Íme néhány fontos tudnivaló, mielőtt valaki az All-Star Game kapcsán fogadásra adja a fejét.
 

  • Az All-Star Game megértése

Ennek az összecsapásnak az eredménye nincs hatással a konferencia egészére és a játékosok statisztikáira sem. Ez a meccs az NBA klasszisainak bemutatója, melyet még 1951-ben hívták életre, hogy ezzel népszerűsítsék a ligát.

Ezek a meccsek nem a szigorúan menedzselt és bonyolult taktikai játékokról, illetve a kőkemény védekezésekről szólnak, sokkal inkább arról, hogy mindenki lehetőséget kapjon és minél extravagánsabb, szemet gyönyörködtető játékok szülessenek - az eredmény csak másodlagos. 

2018 óta változott a formátum, méghozzá úgy, hogy a keleti és nyugati konferencia is kapott egy-egy csapatkapitányt, akik választhattak maguk mellé játékosokat az All-Star csapatukba. Tavaly Giannis Antetokounmpo képviselte keletet a Milwaukee Bucks, LeBron James pedig nyugatot a Los Angeles Lakers színeiben. Utóbbi csapata bizonyult jobbnak egy igen komoly pontmennyiséget hozó meccsen. 

Idén ismét ők lesznek a csapatkapitányok, a kezdők pedig a rajongók (50%), az NBA játékosok (25%) és a média (25%) szavazatai alapján álltak össze.


 

  • Új formáció 2020-ban

Ahogyan a bevezetőben írtuk, az NBA változtatásokat léptetett életbe a tragikusan elhunyt Lakers-legenda, Kobe Bryant emlékére. 

Az első három negyed elején rendre nulláról indulnak a csapatok, és az egyes játékrészekben mini jótékonysági meccseket vívnak egymással. Ez azt jelenti, hogy a negyedet megnyerő csapat 100 ezer dollárt kap, amit jótékonysági célokra használhat fel. 

A negyedik, időmérés nélküli negyedben aztán kiírják az állást az addig dobott pontok alapján, majd a vezető csapat eredményéhez hozzáadnak 24-et - Kobe Bryant mezszámát.

Az így kapott szám lesz a cél a két csapat számára: amelyik előbb eléri, az nyeri meg a gálamérkőzést.

Példa: ha 100-90-es állással fordulnak az utolsó negyedre, akkor 124 pontig tart a meccs. 

 

 

  • All-Star Game jóslatok

A kimenetelre fogadni a legneccesebb, hiszen az totál kiszámíthatatlan. Mint említettük, ez nem egy vérre menő csata, a keretek évről-évre változnak, így a múlt sem szolgál kiindulási alappal. 

Lebron inkább a tapasztalatra ment rá a választásnál, míg Giannis a kémiát helyezte előtérbe, így próbált csapattársakat összeválogatni. 

2010 óta először fordul majd elő, hogy kilenc újonca is lesz az All Star-gálának. Trae Young, Luka Doncic, Pascal Siakem, Donovan Mitchell, Rudy Gobert, Brandon Ingram, Bam Adebayo, Domantas Sabonis és Jayson Tatum mind nulla tapasztalattal rendelkeznek ezen a színpadon.

Mivel új formáció lesz, ez még nehezebbé teszi a jóslást, mint valaha. 
 

>>>REGISZTRÁLOK AZ UNIBETRE ÉS KÉREM A 20.000 HUF KEZDŐ BÓNUSZT ÉS A 3.000 HUF EXKLUZÍV INGYENES FOGADÁST!<<<

 

  • Ki lehet az All-Star Game MVP-je?

Egy évvel ezelőtt a Team LeBron 178-164-es győzelmet aratott és Kevin Durant lett a gála MVP-je. Durant 31 pontot, hét lepattanót és két gólpasszt jegyzett. 

Ennél a keleti kapitány, Antetokounmpo jobb teljesítményt tett a parkettre - 38 pont, 11 lepattantó, öt gólpassz -, viszont a vesztes csapatban volt. Az tehát szinte kijelenthető, hogy az MVP-t a győztes csapatból választják majd ki. 

Antetokounmpo jó eséllyel indul a címért, hiszen csapatkapitányként több időt tölt a pályán, ezáltal neki van a legjobb esélye a legtöbb pontot, lepattanót és gólpasszt szerezni. 

James ilyen megfontolásból szintén erős kandidált, ráadásul a Lakers klasszisa Kobe miatt extra motiváltan játszhat.

A legendás 24-est egyébként Bob Petittel holtversenyben rekordnak számító négy alkalommal választották meg az All Star-gála MVP-jének. LeBron hárommal követi őket.

Ha nem a két csapatkapitányban gondolkozunk, akkor szóba jöhet a chicagói Anthony Davis, aki szülővárosában biztosan szeretné lenyűgözni a rajongóit.

Luka Doncic sem rossz választás, aki egyébként az All Star-gálák legfiatalabb MVP-je lehetne. Ugyanakkor a szlovén tehetség kisebb sérüléssel bajlódik és parkettre lépett a pénteki USA vs Világ meccsen is, így közel sem biztos, hogy annyi időt játszik majd az All-Star Game-en, ami elegendő lehet az MVP-díjhoz. 

 

  • Mire fogadjunk?

Ami elsőre fura, hogy elég alacsonyra szabták az over/under határt, hiszen 301.5 pontnál húzták meg. Ha azt vesszük, hogy tavaly 342 pontot szorgoskodtak össze, akkor ez a 301.5 elég vékonyka. Ugyanakkor az új lebonyolítási rendszer miatt érhető, hogy alacsonyabb a line, hiszen most nem várható 79 pont az utolsó negyedben. Ezt a piacot tehát jobb nem piszkálni.

Ami a kétesélyes fogadást illeti, Kobe emléke és a Lakerses vonatkozás miatt meglepő lenne, ha nem LeBronék nyernének. Erre is kapjuk az alacsonyabb szorzót, az Unibet 1.46-ért vesztegeti a győzelmüket, míg Antetokounmpóékra 2.80 az odds. 

Talán LeBronék -5 pontos hendikepjében lehet fantázia, illetve 5.50-ért az MVP-címre is behúzható a Lakers klasszisa. 

{"headTitle":"NBA All-Star Game 2020","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-17 02:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Team LeBron -5","odds":"1.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"MVP: LeBron James","odds":"5.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

 

megosztom