Spanyol Kupa

Elképesztő formában a Mirandes, újabb élvonalbeli csapat bánja?

megosztom

A kis csapat az utóbbi 15 tétmeccséből csak egyet veszített el, a kupából pedig kiverte már a Sevillát és a Villarreált.

Menetel a Mirandes, kitudja hol áll meg? Fotó: Dario de Avila

Az utóbbi évek legőrültebb fordulóját hozta a Copa del Rey negyeddöntője, ahol elbúcsúztunk a torna legnagyobb esélyeseitől, köztük a Barcelona és a Real Madrid csapataitól. Az utóbbit kiejtő Real Sociedad papíron lényegesen könnyebb feladatot kapott a sorozat elődöntőjében, hiszen a másodosztályú Mirandest látja vendégül.

{"headTitle":"Real Sociedad-CD Mirandes","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-13 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Real Sociedad","odds":"1.35","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4.84","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"},{"eventTitle":"Mirandes","odds":"9.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"}]}

Igen ám, de a helyzet azért nem ennyire egyszerű, ugyanis a Mirandes nagy óriásölő hírében áll. A 35 ezer fős település - Miranda de Ebro - gárdája idén már olyan ellenfeleket vágott el a végső győzelem esélyétől, mint a Celta Vigo, a Sevilla vagy éppen legutóbb a Villarreal. Mindezek ellenére a bukik még mindig nem számolnak azzal, hogy sanszuk lenne a trófea begyűjtésére, ahogy azt ebben a cikkben már kifejtettük, még úgy sem, hogy minden tétmeccset figyelembe véve csupán egyet buktak az utóbbi 15-ből.

A Sociedad is komoly lehetőség kapujában áll, ugyanis a csapat 1988 óta nem jutott be a Spanyol Kupa döntőjébe. Erre most abszolút reális esély mutatkozik és az előjelek is szuperek. A La Ligában a hétvégén pont a szintén döntőbe várható Bilbaót gyűrték le, ami komoly önbizalmi töltetet adhat, ha nem is akkorát, mint a Real Madrid bravúros kiejtése.

Az élvonalban mellesleg ők rendelkeznek holtversenyben a második legtöbb lőtt góllal, valamint az utóbbi 5/6 tétmeccsükön egyaránt minimum kettőt vágtak.

Pár hiányzó mondjuk nehezíti Imanol Alguacil mester helyzetét - Gorosabel elitiltás miatt, Illarramendi, Zurutuza és Llorente pedig sérültek. Odegaard mondjuk pihenőt kapott a hétvégén, így újult erővel léphet pályára, ahogy a kezdőbe várható az ismertebb nevek közül Nacho Monreal és Adnan Januzaj is. Az ellenfelet irányító Andoni Iraola szinte biztosan nem nyúl bele a Villarrealt 4-2-vel kiejtő kezdőbe, bár Enric Franquesa kisebb sérülést szedett össze azon az összecsapáson.

[3272895] 2020-02-13 21:00:00 Real Sociedad - Mirandesx

Egy győzelem még lehet véletlen, de három élvonalbeli együttes legyűrése már aligha. Persze ezeken a meccsek - ahogyan várhatóan csütörtökön is lesz - az ellenfél birtokolta többet a labdát és irányította a játékot, de a Sociedadnak vigyázni kell, hiszen a Mirandes ezúttal sem feltett kézzel fog pályára lépni. Nem kizárt, hogy egy újabb gólgazdag kupaösszecsapásnak lehetünk majd szemtanúi, viszont mi úgy érezzük, hogy eljött a végállomás a kis csapat számára.

{"headTitle":"Real Sociedad-CD Mirandes","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-13 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"1 + Over (2.5)","odds":"2.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"}]}
[3272895] 2020-02-13 21:00:00 Real Sociedad - Mirandesx;
megosztom