Férfi kézi BL

Nem értünk egyet a bukikkal a Kiel-Veszprémen

megosztom

Revansra készül a Telekom Veszprém, amely ha nyerni tud Németországban, meg is nyerheti a csoportját.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligájának B-csoportjában a THW Kiel kétpontos előnnyel vezet a Veszprém előtt és mivel 3 forduló maradt hátra az első csoportkörös fázisból, ennek a mérkőzésnek a csoportelsőség szempontjából komoly jelentősége lesz.

{"headTitle":"Kiel - Veszprém ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-12 19:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Kiel ","odds":"1.8","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"8","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Veszprém","odds":"2.6","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"}]}

Bár a Zebrák csak egy vereséget számlálnak idáig, míg a magyar bajnok már háromszor is kapitulált, a győzelmek számát illetően egálra áll a verseny. A Veszprémnek ugyanakkor nem elég egy szimpla győzelem a Sparkassen Arénában az előzéshez, mivel azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény dönt, legalább hét góllal kéne nyerniük. A veszprémi meccset ugyanis szeptemberben a Kiel 37-31-re megnyerte. Viszont ha beéri pontszámban 'örök riválisát', akkor jó esélye lesz az élen végezni, hiszen a Kiel játszik még idegenben a Kielcével és a Breszttel is, míg a Veszprém odahaza meccsel a Montpellier-vel és ellátogat a Motorhoz. Könnyebb sorsolásnak tűnik.

Mire érdemes fogadni?

A két gárda legutóbbi randevújának idejében a Veszprém egyáltalán nem volt a topformában, sőt, talán a szezon legmélyebb pontjait élte át. Az őszi idény második felében azonban már a jobbik arcát mutatta a bakonyi csapat és szerencsére a tavaszi rajtot is jól kapta el. Múlt héten a Porto vendégeként nagyon sima győzelmet aratott, holott a portugál csapat otthonában eddig minden ellenfél megszenvedett.

Ezzel szemben a Kiel talán a szezon elején játszott a legjobban, azóta azonban picit döcögősebb, vagy fogalmazzunk úgy, hogy hektikusabb a csapat játéka. Persze ebben erősen közrejátszik, hogy a THW kerete nem olyan acélos, jobbára 9-10 emberrel oldják meg a meccseket, ebben az őrült tempóban pedig benne van a hullámzó játék is. Nem javít az esélyeiken, hogy a védekezés alapembere, Patrick Wiencek biztosan hiányzik majd.

Egymás elleni eredmények
21.09.19 BL Veszprém Kiel 31 : 37
07.02.18 BL Kiel Veszprém 22 : 20
08.10.17 BL Veszprém Kiel 26 : 24
15.02.17 BL Kiel Veszprém 25 : 27
15.10.16 BL Veszprém Kiel 21 : 19

A Kiel a BL-ban a Vardar Szkopje legyőzésével indított, de a macedón címvédő problémái kézis berkekben ismertek, így ebben különösebb bravúr nincsen.

Ezzel együtt is az az ember érzése, hogy a németek nem olyan meggyőzőek, mint a szezon elején. A hazai meccseiken sem hengerelnek, nyerni tudott itt a Porto, pontot szerzett a Motor és a Kielce is, a Montpellier pedig egy kiélezett meccsen bukott 1 góllal.

Ezek a csapatok viszont most nincsenek a Veszprém szintjén. A magyar bajnoknál ugyan továbbra is akadnak sérültek, de ez a keret olyan vastag, hogy David Davis meg tudja oldani így is a stratégiát.

A kapuban Vladimir Csupara egyre jobb formába lendül, egyre jobban érzi az előtte dolgozó védőfalat, a hárított lövésekből és a kivédekezett támadásokból pedig a Veszprém villámgyors indulásokra képes. Ezek a fegyverek a Kiel eszköztárában is megtalálhatóak, de a kulcsemberek terén szerintünk többen vannak jobb passzban most a magyaroknál.

A bukmékerek szerint a THW a meccs esélyese, de sokatmondó, hogy elég magas a hazai siker oddsa is. A Veszprémre kínált eltolt hendikepen érdemes elgondolkozni, mint ahogy a gólok számát is lehet kontrázni.

Az 57.5-ös egál határ elég magasnak tűnik, ha azt vesszük, mindkét oldalon kisebb háborúra készülnek. 37 gólt most biztos nem fog kapni a Veszprém, de megszórni sem tudja majd a hazaiakat, így egy underes fogadás nálunk simán szóba jöhet ezen a meccsen.

{"headTitle":"Kiel - Veszprém ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-12 19:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Gólok száma 59,5 alatt","odds":"1.6","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"}]}
bet365

 

megosztom