Francia Kupa

Szép szorzón juttatjuk a négybe Neymarékat

Egyszer már megtréfálta idén a PSG-t a Dijon, de kétszer nem lesz ilyen szerencséjük, az szinte garantált.

A brazil fenegyereket úgy tűnik, hogy ezúttal sem csodálhatjuk meg. Fotó: Archív

Szerdán folytatódnak a Francia Kupa negyeddöntői, miután a tavalyi győztes kedden már biztosította helyét a legjobb négy között. Ebben az előzetesben a Dijon-PSG összecsapást vesézzük ki, amelyen, ahogy azt már megszokhattuk, Neymarák toronymagas favoritok.

{"headTitle":"Dijon-PSG","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-12 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Dijon","odds":"7.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"5.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"},{"eventTitle":"PSG","odds":"1.35","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"}]}

Valójában évek óta nem nagyon volt olyan meccs Franciaországban, amelyen a PSG underdogként szerepelt, mindenesetre az előzetesek alapján talán bedarálni ezúttal sem fogják a Dijont. Tuchel fiai mindössze két alkalommal szenvedtek vereséget a szezon során idegenben és ebből az egyik pont a Stade Gaston Gérardan esett. Mondjuk előtte zsinórban kilencszer elverték a szerdai ellenfelüket, de azt se feledjük, hogy a Dijon augusztus óta veretlen hazai pályán.

A csapat 11 meccse, bő 1000 perce kapott ki otthon utoljára, ami kisebb intőjelként szolgálhat Tucheléknek.

Az ominózus, bő három hónappal ezelőtti Dijon elleni zakó amúgy ébresztőként szolgált a fővárosiaknak, akik sebességet váltottak azóta és 12 ponttal elhúztak a bajnokságban.

Összecsapásaikat játszi könnyedséggel hozzák és jelenleg nyolc meccses győzelmi szériában vannak. Idegenben is hihetetlenül hatékony a Tuchel-gépezet, bár azért nem annyira lehengerlő, mint a Parc des Princes-ben. Az utóbbi öt túrájukból csak egy alkalommal lőttek többet kettőnél - mind az öt meccset úgy nyerték, hogy mellé under 3.5-es eredmény született.

Rendkívül fizikális meccsre számítok a Dijon ellen. Mindössze két meccset veszítettek otthon idén. Nehéz lesz.

- nyilatkozta a párizsiak 46 éves német trénere.

Sérültek tekintetében a hazaiak állnak jobban - csak Nayef Aguerd nem léphet pályára. Érdemes lesz viszont figyelni az Arsenalból Franciaországba került fiatal tehetségre, Stephy Mavididire, aki az előző hat pályára lépésén hét gólból vette ki a részét. Tuchel csapatában Silva, Bernat, Marquinhos, Diallo és Dagba biztosan, Neymar pedig szinte biztosan nem játszik, persze a keret így is elég mély, tehát nem nehéz a pótlás.

Nos, mindent összevetve láthatjuk, hogy ha nem is kiütéses, de sima PSG-siker van kinézőben. Tuchel fiainak hálóját idén még nem rezzentette gól a Francia Kupa kiírásban és ha ez még meg is törne valahogy szerdán, véleményünk szerint a fővárosiak sikerét érdemes lehet az under 4.5 opcióval elegyíteni.

{"headTitle":"Dijon-PSG","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-12 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"2 & Under (4.5)","odds":"1.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"}]}
[3269321] 2020-02-12 18:30:00 Dijon - Paris Saint Germainx;