Francia Kupa

Négy közé jut a negyedosztályú csapat? Aligha...

A Belfort már szerzett egy élvonalbeli skalpot a kupában, de a Rennes minden bizonnyal a végállomást jelenti.

Nzonzi a Rennes nagy fogása volt télen, ezúttal már főszereplő lehet. Fotó: Rennes Twitter

A nemzeti kupák minden országban különleges lehetőséget biztosítanak az alsóbb ligás együtteseknek, hogy részesüljenek a rivaldafényből, de ez nagyon ritkán jön össze nekik. A Francia Kupában ezúttal sikerült egy negyedik vonalban vitézkedő együttesnek, azaz a Belfortnak a nyolcba verekednie magát, ahol természetesen újfent óriási underdogként várja az összecsapást.

{"headTitle":"Asm Belfort-Stade Rennais FC","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-11 20:55","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Belfort","odds":"10.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"5.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"},{"eventTitle":"Rennes","odds":"1.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"}]}

A továbbjutáshoz a Ligue 1-ben jelenleg harmadik helyen álló Rennes-en kéne átverekednie magát a mindössze 47600 lakosú városka csapatának, amely az előző körben erőn felül teljesítve kiverte a szintén élvonalbeli Montpellier-t. A Stade Roger-Serzian persze felrobbant a büntetőkkel kiharcolt továbbjutás után és garantált, hogy a mindössze 5000 fő befogadására képes stadion ezúttal is torka szakadtából fogja biztatni sajátjait.

Nem kizárt, hogy az imént említett siker kissé a fejekbe szállt, hiszen azóta zsinórban két bajnokit veszített a National 2 A-csoportját erősítő együttes, amely a kiírásban csak a 9. helyen áll és 18 meccséből mindössze 5 alkalommal győzedelmeskedett. Ezek tekintetében igencsak különös, hogy nem bírt velük a Montpellier, amely mondjuk dominálni tudott a meccs döntő részében, csak a szerencse elpártolt mellőlük és még egy pirosat is beszedtek a rendes játékidő hosszabbításában.

Mindenesetre a címvédő ellen még lényegesen nehezebb feladata lesz a kicsapatnak, amelynek egyetlen esélye a sündisznóállásban rejlik majd. Ezt persze mondani könnyű, de a Rennes várhatóan hasonló mentalitásban lép majd pályára, mint az Angers ellen és akkor a félidőre már kettővel ment a csapat. Mondjuk a Rouges et Noirs utóbbi 10 meccsén ez mellett csak még egyszer zöldült az over, ahogyan a hazaiak is jellemzően alacsony gólszámmal végződő összecsapásokat hoznak.  

A Rennes ráadásul komoly erősítést is eszközölt a közelmúltban, hiszen a Romából megszerezte az Arsenalt is megjárt Nzonzit, aki egy ilyen kaliberű csapat ellen egymaga is képes eldönteni a továbbjutást. Nem is számítunk túl nagy meglepetésre, szerintünk simán lehozza a Rennes a meccset, de az előzmények alapján alázást azért nem várunk.

{"headTitle":"Asm Belfort-Stade Rennais FC","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-11 20:55","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"2 + 4.5 gól alatt","odds":"1.57","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"}]}
[3269324] 2020-02-11 20:55:00 ASM Belfort - Rennesx;