Championship

Bielsáék rotty? - érdemes új PL-csapat után nézni

  • varin
megosztom

Nem látni a megoldást a Unitednél, sorra bukják a kötelező győzelmeket. Jön megint a leolvadás?

Skandallum, de megtörtént... Leírtam, hogy a Leeds ezt az előnyét már nem tudja elbukni, a WBA-val kézenfogva visszajutnak a PL-be, mert olyan szinten tudják dominálni a ligát. Aztán most néhány héttel később ott tartunk, hogy három csapat is két egységen belül van Bielsáékhoz képest és a United folyamatosan ássa a saját gödrét, egyre mélyebbre és mélyebbre.

{"headTitle":"Melyik csapat végez az 1-2. helyen a Championshipben?","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-11 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"West Brom","odds":"1.36","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Leeds United","odds":"1.44","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Brentford","odds":"2.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Fulham","odds":"4.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Nottingham Forest","odds":"9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Az első pofont a Cardiff City elleni hazai 3-3- jelentette, amely önmagában persze nem tragikus, de ha azt nézzük, hogy 3-0-t is mutatott az eredményjelző, már nem fest jól a dolog. Az ezt követő néhány fordulóban kisebb hullámvölgybe került a csapat, de a januárban kezdődő, majd februárban folytatódó összeomlásnak semmi nyoma nem volt. Az, hogy Bielsáék a Cardiff, Fulham, Preston, Birmingham, WBA ötös ellen hat pontot szereztek, nem vészes eredmény, a birminghami négy pont rendben van, ahogyan az Emirates-ben is ki lehet esni az FA Kupából 1-0-ra.

Leeds United#england-leeds_united#5

Ezt követően viszont olyan mélyre süllyedtek Phillipsék, amely tavaly is a rájátszásra kényszerítette őket. Öt mérkőzésből négy vereség, a Millwall ellen ugyan fordítani tudtak 0-2-ről, de az elmúlt két hónapban aratott két győzelmük (Birmingham 5-4, Millwall 3-2) alkalmával is látszódott, valam nincs itt rendben. Amikor pedig a kiesőjelölt Wigan három ponttal távozott az Elland Roadról és lehozták egyetlen kaput eltaláló lövéssel a nottinghami túrát, végleg elszakadt a cérna a szurkolóknál.

Hirtelen egyszerre mindenki hibás lett, Bielsa alkalmatlan edző, támadójáték nincsen, Kiko Casilla pedig alkalmatlan kapus

Az egyetlen igazán jó hír a sárga-kékeknek, hogy a keddig, brentfordi túra után olyan meccsek jönnek, amelyeket kötelező megnyerniük. Habár egy Wigan vagy Preston ellen is illett volna megtenniük ezt... Katasztrofálisnak még nem lehet nevezni a helyzetet, mert pontszámilag még mindig feljutó a Leeds, de a Forest, a Brentford és a Fulham is ott lohol a nyakukban, ha pedig kedden este vereséget szenvednek a Griffin Parkban, akkor viszlát 2. hely.

Fotó: Nottingham Post

A bukik szerint éppen a Brentford esélyes a pozíciójukra, akik kiheverték Neal Maupay távozását és eddig kisebb hullámvölgyektől eltekintve aránylag szépen menetelnek. Szintén bizakodhatnak a Craven Cottage-en, ahol Scott Parker mester seprűje messze a várakozások feletti színvonalon seper, amely persze legalább annyira Alekszandr Mitrovics érdeme is.

Bárhogyan is alakul, Leedsben lassan összeülhet a válságstáb és közel sem biztos, hogy Bielsával hosszútávon lehet még számolni az Elland Roadon.

298232
megosztom