Bundesliga

2,30-as szorzóval próbálkozunk Gulácsiék müncheni túráján

  • gb1

A magyar kapusnak mozgalmas kora estéje lesz az Allianz Arenában, ahol a Lipcsével underdogként lép pályára.

 

A szombati nap parádés rangadót hozott a német élvonalban, hiszen a Leverkusen nem kis meglepetésre 4-3-ra felülkerekedett a favorit Dortmund csapatán. Vasárnapra is került bombapárosítás, amikor is a válogatott kapusunkat foglalkoztató Lipcse a rekordbajnok otthonában vendégeskedik és egy esetleges győzelemmel visszaveheti az első pozíciót a tabellán.

{"headTitle":"Bayern München-RB Leipzig","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-09 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Bayern München","odds":"1.44","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"5.30","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Leipzig","odds":"6.05","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}

Erre azért nincs túl sok esély, bár a bukik a szokásosnál óvatosabbak voltak és ritkán látott, 1.40 feletti oddsot szabtak ki Neuerék sikerére. Márpedig a Bajorok csak úgy sziporkáznak 2020-ban, eddigi négy tétmeccsükön 16 gólt bombázva úgy, hogy nem is nyomták tövig a gázt.

Ahogyan a legutóbbi, Mainz elleni 3-1-re megnyert bajnokin, a Hoffenheimmel szemben megvívott kupameccsen is visszavettek a tempóból, miután megnyugtató előnybe kerültek, ám a sinsheimiek kis híján meg is lepték őket, hiszen 4-1-ről majdnem sikerült döntetlenre menteniük a kupameccset. Erre persze senki nem fog emlékezni pár hét múlva, a lényeg a továbbjutás volt, amit sikerült kiharcolni.

A találkozó hajrájára lecserélt Lewandowski továbbra is kiváló formában rúgja a bőrt, minden sorozatot figyelembe véve már 35 találatnál jár az idényben, ahogy Müller is magára talált Flick kezei alatt és az elmúlt négy tétmeccsen sorban eredményes tudott lenni. Nem lepődnénk meg, ha ez a két játékos vasárnap is főszerepet vállalna.

Tudtad? A Bayern a 6. fordulóban volt utoljára az első helyen a Bundesligában és Hansi Flick irányításával most álltak az élre először!

A kihagyók tekintetében kisebb változások vannak, a hazaiaknál Süle, Martinez és Perisic vannak eltávon, ám Coman, Hernández és Arp is felépült, bár játékperceket még közel sem biztos, hogy kapnak. Az RB-nél Konaté, Kampl és válogatott bekkünk, Orban nem játszhat. Az egyik nagy kérdés, hogy Nagelsmann kezdeti-e majd a friss szerzeményüket, az ifjú spanyol tehetséget, Dani Olmót.

[3081546] 2020-02-09 18:00:00 Bayern München - RB Leipzigx

A sokak - köztük általunk is - valódi bajnokaspiránsnak kikiáltott Lipcse nem kezdte túl jól az évet. Az Union hazai legyűrése után három nyeretlen meccs jött, ami által visszacsúsztak a Bundesliga-tabella második helyére, a kupából pedig kizúgtak. A keret ugyan erős, de kicsit túlzottan is Wernertől függ, aki ezen összecsapások egyikén sem tudott eredményes lenni. A 20 gólnál járó 23 éves támadóra most sem vár könnyű feladat, hiszen a Lipcse az eddigi három túráján egyszer sem volt eredményes az Allianz Arenában. Az mondjuk nem rossz jel, hogy az eddig begyűjthető 30 idegenbeli pontból 20-at elhozott a csapat, bár az is tény, hogy a tabella top 6 csapata ellen csak egy győzelem jött össze eddig.

Gulácsi az elmúlt napok eseményei és az említett mutatók ellenére pozitív töltetű nyilatkozatot adott az NSO-nak. "A kupában a szakmai stáb pihentetett kedden, ám a legutóbbi két bajnokin az eredmény mellett a mutatott játékkal is probléma volt. A Frankfurt otthonában ebben az idényben több nagycsapat botlott, csakhogy mi úgy szenvedtünk vereséget, hogy nem volt benne a meccsben. Nem az ellenfél futballozott le minket, mi nem nyújtottunk olyan teljesítményt, amely elvárható lenne egy bajnoki címért küzdő csapattól. Sajnos a Mönchengladbach elleni első félidőben ott folytattuk, ahol egy héttel korábban abbahagytuk, kétgólos hátrányban aztán a vetélytárs is adott némi segítséget ahhoz, hogy talpra álljunk. Ezt követte a kupabúcsú, de bízom benne, ezzel le is zártuk a rossz időszakot." (…)

a nyomás a münchenieken van, ők a listavezetők. Üldözöttként akartunk hozzájuk utazni, ehelyett üldözőként várjuk a meccset, és mivel az utóbbi három idényben még gólt sem szereztünk ellenük idegenben, van miért törlesztenünk. 

Valóban van, de meglepő lenne, ha ez most vasárnap összejönne. Szinte minden statisztikai mutató a Bajorok győzelmét vetíti előre, ám ne feledjük, hogy a Lipcse az utóbbi 10/11 bajnokiján nem kapott ki és legalább 2 gólt vágott. Mindezeket tekintetében egy bátor tippet küldünk játékba, mégpedig, hogy Gulácsiék úgy maradnak alul, hogy ezúttal azért feliratkoznak az eredményjelzőre.

{"headTitle":"Bayern München-RB Leipzig","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-09 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Bayern nyer + mindkét csapat lő gólt","odds":"2.30","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}
[3081546] 2020-02-09 18:00:00 Bayern München - RB Leipzigx;