NB I

Ilyet se láttunk évek óta, mumusa ellen fogadunk a Diósgyőrre

  • varin

Keleti rangadót rendeznek Miskolcon, amely végre nem két nagyon gyenge csapatról szól majd.

Az elmúlt években kevés igazán fix mérkőzés volt az OTP Bank Ligában, ám ha a Diósgyőr és a Debrecen találkoztak egymással, akkor szinte formától függetlenül nyerethettük a Lokit. Hosszú évekig a miskolciak szinte pontot sem szereztek a hajdúságiak ellen, akár otthon, akár idegenben játszottak, mindig a DVSC-nél landolt a három pont. Most azonban változott a szituáció, amelyet talán a bukmékerek annyira nem reagáltak le.

{"headTitle":"Diósgyőr-Debrecen","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-08 17:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Diósgyőr","odds":"2.4","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Debrecen","odds":"2.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Tény, hogy nem érheti kritika a Loki évét sem, ha valaki eléjük tesz egy papírt, hogy az Újpest, Puskás, Vidi ellen 5 pontot szereznek az első három találkozón, akkor lóhalálában írták volna azt alá. A debreceniek játékával sem volt igazán gond, látszik, mit akar Vitelki Zoltán kihozni a csapatból és az Újpest ellen a játék is kifejezetten rendben volt.

Hasonló a helyzet Diósgyőrben is, ahol ha a játékvezető nem vesz el a Felcsúton tőlük két pontot, most a makulátlan 2020-as mérleg miatt pezsgőzhetnének Feczkóék. No persze a 19. fordulót követően még bármi történhet a DVTK-val, azért azt leszögezhetjük, idén nem a számolgatásé és a tele gatyáé lesz a főszerep Miskolcon sem - ez pedig már önmagában üdítőleg hathat az együttesre.

Fotó: dvtk.eu

Aligha kell tehát külön indokolni, miért is lesz kiváló hangulat szombat délután Miskolcon, ha pedig ehhez még hozzátesszük, hogy a klub idén 110 éves és a Loki elleni rangadóval kezdődik meg egy több eseményből álló ünnepségsorozat, különösen biztosak lehetünk benne, hogy tömött lelátók várják a fiúkat a stadionban.

Remek mérleg ide, mumus oda, a két csapat utolsó két miskolci találkozóját így is a Diósgyőr nyerte és minket meglepne, ha borulna a széria. Félreértés ne essék, a Loki idén pozitív benyomást gyakorolt ránk és a szurkolókra is, de jelenleg a Diósgyőr otthon a két topcsapatot leszámítva bárki ellen nevezhető favoritnak. Az egál odds már csak azért sem érthető, mert a DVSC idén nyolc meccséből ötöt is elveszített idegenben, míg a Diósgyőr 4-1-4-es mérlege egy fokkal jobban cseng.

{"headTitle":"Diósgyőr-Debrecen","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-08 17:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Diósgyőr DNB","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3080228] 2020-02-08 17:00:00 Diósgyőr - DVSCx;