Szerencsejáték-ipar

Ha te is ennyit buksz, akkor tuti VIP vagy a fogadóirodáknál

  • varin
megosztom

Hatalmas eltérés van egy átlagos játékos és egy nagy bukó fogadó között a számok alapján.

Úgy tűnik, az Egyesült Királyságban igen komolyan elkezdődött a játékosok védelme annak érdeklében, hogy a fogadóirodák ne tudják teljesen kifosztani a szerencsejáték-függő fogadókat. Néhány hete a Paddy Power kapcsán látott napvilágot egy történet, mely szerint hatalmas bukó, emiatt VIP-státuszt kapó játékosoknak kedveskednek ajándékokkal az irodák, most pedig konkrét számokat is megtudhattunk, mennyi pénzt is veszít egy átlagos és egy VIP-játékos.

Az Egyesült Királyság legnagyobb irodái, a Bet365, a Ladbrokes Coral, a William Hill, a Skybet, a PaddyPower és a Betfair tegnap kiadott jelentéséből kiderül, hosszútávon

egy átlagos játékos körülbelül mindenkori befizetésének 1.4%-t veszíti el az irodánál, míg egy VIP-státuszú játékosnál ez a szám elérheti a 40%-ot is.

Egy keddi, parlamenti vita alkalmával került szóba a játékosok védelme a fogadóirodáknál, mellyel kapcsolatban a demokrata Dorothy Thornhill mondta az alábbiakat.

"Bizonyítékunk van arra vonatkozóan, hogy a szerencsejátékkal foglalkozó cégek bevételének tetemes hányadát egy nagyon kis százalék adja. Nem gondolom, hogy az a ragadozó magatartás, amellyel a bukik igyekeznek megszerezni és megtartani a nagy bukó játékosaikat, elfogadható lenne. Ez egy olyan téma, amivel igenis foglalkoznunk kell" - mondta Thornhill.

A GVC Holdings - vagyis a világ egyik legnagyobb, sportfogadással és szerencsejátékkal foglalkozó cége, amelynek tulajdonában van többek között a William Hill vagy a Ladbrokes - igazgatója nemrég elismerte, gond van az iparág szereplőinek magatartásával a nagy bukó játékosokkal kapcsolatban, ez pedig ténylegesen egy megoldásra váró probléma.

Fotó: Bleacher Report

A parlamenti felszólaláson egy példával is alátámasztották a fogadóirodák káros magatartását. A Ladbrokes Coralt még tavaly júniusban büntették meg 5.9 millió fontra azért, mert engedték, hogy egy játékos 1.5 millió fontot veszítsen náluk, anélkül, hogy bármilyen módon felkeresték volna őt és megkérdezték volna, megengedheti-e magának, hogy ennyi pénzt veszítsen. Egy másik esetben egy fogadó 370 ezer fontnyi lopott pénzt játszott el, amelyre válaszul a buki felajánlott neki néhány VIP-jegyet a kedvenc csapata mérkőzéseire.

Noha az igény több oldalról is megvan azt illetően, hogy a fogadóirodák nagyobb védelmet biztosítsanak a vesztő játékosoknak, a valóság azért azt mutatja, nem egyhamar következik be az a helyzet, amikor a bukmékerek hajlandóak lesznek lemondani azokról a fogadókról, akikből a bevételük nagy része befolyik.


Ne felejtsd el, a szerencsejáték csak addig játék, ameddig az nem veszélyezteti az egzisztenciádat és a mindennapi megélhetésedet. Sose veszíts több pénzt, mint amit megengedhetsz magadnak!

megosztom