Sportfogadás Suli

Így kerüld el a korlátozást és a kitiltást a fogadóirodáknál

  • varin

Miért korlátoz egy fogadóiroda és hogyan tudod késleltetni ezt? Kisokos a játékosoknak!

Nemrég bemutattuk a velünk partnerségben álló irodák gyengébb pontjait is, korrektül ismertetve ezzel azokat a hátulütőket, amelyekre a játékosoknak számítaniuk kell, ha befizetnek egy online bukmékerhez. Noha számtalan, a hátrányoknál sokkal nagyobb és relevánsabb előnyökkel rendelkeznek ezek a termek, nem szabad elvitatni, hogy akadnak bosszantó dolgok, melyek kicsit megnehezítik az életünket. Az egyik ilyen tényező a fogadóirodák esetében a fogadószámlák letiltása, illetve azokon a tét korlátozása és a speciális bónuszok elvétele. Most áttekintjük, milyen apró lépésekkel lehet elkerülni ezeket a korlátozásokat vagy hogyan tudjuk legalább késleltetni őket, illetve pontosan miért is történik meg ez.
 

Miért korlátoz egy fogadóiroda?
 

Hogy megértsük a korlátozás (vagyis az egy tippre feltehető maximális tét limitálását) miértjét, lapozzunk egy kicsit visszább és nézzük meg, hogyan is dolgozik egy fogadóiroda, miből van profitja. Faékegyszerűségre lebutítva, számtalan egyéb bevételi forrás mellett (kaszinó, póker, slotok) a fogadóirodáknak abból van pénzük, hogy egy háromesélyes focimeccsre nem 3.00-3.00-3.00-s szorzókkal jönnek ki, hanem mondjuk 2.80-2.80-2.80-as számokkal. A kettő közötti különbséget nevezzük marginnak, vagyis a fogadóiroda hasznának. Ha ugyanis tegyük fel, az első példában mindhárom kimenetelre 1000 forintot raknak fel a fogadók, akkor a buki zsebében nem marad semmi sem, pontosan nullára jönnek ki, míg ha a második példában raknak fel 3x1000 forintot, akkor bármi is lesz az eredmény, az irodánál marad a 3000 forintból 200.

Ennél persze kicsit bonyolultabb a helyzet, de alapigazságként elmondható, hogy

a fogadóiroda és az oddsmesterek dolga az, hogy olyan szorzókat állapítsanak meg a meccsre, amely végén bármilyen kimenetel, bármilyen eredmény is születik, a feltett tétektől és a szorzóktól függetlenül a zsebükben maradjon az a bizonyos 200 forint, amely a valóságban egyébként valahol a teljes tét 3 és 8%-a között van.

Ezeket persze a bukik is könnyedén tudják befolyásolni az oddsok megváltoztatásával, a fogadási limitek beállításával. Példának okáért ha egy meccs hazai győzelmére túlságosan magas tétek érkeznek, és ezzel a buki profitja veszélybe kerül, mert ha nyer a csapat, nem marad náluk a 3-8%, akkor csökkentik a hazai győzelem szorzóját, növelik az x2-t, ami újabb téteket vonz majd be a kétesélyre, kiegyenlítve ezzel a pluszt.

Tudtad?
A fogadóirodák payoutja, vagyis az az összeg, amelyet kifizetnek a játékosoknak, ha elméletileg minden kimenetellel ugyanannyit nyernének a különböző játékosok, irodánként eltérő lehet. A piac egyik legmagasabb payoutjával Pinny  dolgozik, amely nem ritkán 97%-át kifizeti a téteknek a játékosok számára.
KÉPLET: Payout (Kifizetés a játékosoknak) + Margin (a bukméker haszna) = 100% (Vagyis az összes beérkező tét)

És el is jutottunk lassan az alapvető, kiinduló kérdéshez, vagyis hogy miért és kiket korlátoz a buki.

A fogadóirodák azokat a játékosokat korlátozzák, akik képesek kis piacokon, magas téttel megverni őket, méghozzá hosszútávon.

Ezek azok a játékosok, akik szakértelmüknek köszönhetően jó érzékkel meg tudják állapítani, hogy az oddsok merre mozdulnak majd el a tömeg és a nagy tét hatására, vagyis képesek olyan fogadásokat megkötni, amelyek szorzói alacsonyabban zárnak majd, mint az ő fogadása. Ne felejtsük el, hogy a fogadóirodák záró oddsai olyan oddsok, amelyeket a fogadók és a bukméker már helyes irányba tereltek, vagyis elméletileg ezek a szorzók felelnek meg leginkább a valóságnak. A záró oddsok legyőzéséről és az értékes információkról az alábbi cikkben olvashatsz bővebben.

Tetszik, nem tetszik, a fogadóirodák az ilyen játékosokat nem szeretik, mert ők veszélyeztetik a hosszútávú profitjukat a kis piacokon történő hibás oddsok megjátszásával.
 

Hogyan tudom mégis elkerülni vagy késleltetni ezeket a kitiltásokat?

 

Ha őszinték akarunk lenni, akkor azt írjuk, hosszútávon valójában sehogyan. Ha rendszeresen megvered az irodát kis piacokon, elszúrt oddsokkal és sokat nyersz vele, előbb-utóbb lekorlátoznak, ez elkerülhetetlen. Hogy milyen módszerrel lehet esetleg új számlákon fogadni, arról most nem írnánk részletesebben, de a fogadóirodák szabályzata alapján egy ember csak egy számlával rendelkezhet egy bukmékernél. Vannak azonban olyan stratégiák és taktikák, amelyeket lehet alkalmazni, segítségükkel pedig el lehet kerülni a gyors számlakorlátozást és feltűnést. Íme néhány tanács:

  • Fogadj olyan bajnokságokra, ahol a fogadóirodák hosszútávon szinte megverhetetlenek. Ezek például a Bajnokok Ligája, a Premier League és a topbajnokságok. Ha nem csak mindig ITF-tornákra vagy mauritániai harmadosztályra fogadsz, kevésbé kerülsz a figyelem középpontjába.
     
  • Játssz meg kombikat! A profi fogadók ismérve a single fogadások, éppen ezért a kombikat "szeretik" a bukmékerek. Egy hétvégi topligás 10-es kötés pedig egyenesen az álmuk, ha sok ilyet játszol meg, aranyhintóval látnak vendégük legközelebb.
     
Ha egy korrekt tippadó szolgáltatást választanál, csatlakozz a Logibethez! Hogy miért? Arról többek között ebben a cikkben olvashatsz bővebben!

 

  • Van más lehetőséged is a fogadáson kívül egy teremnél, használd ezeket is. A kaszinós játékok, nyerőgépek mind olyan elemek, amelyekkel hosszútávon, de facto lehetetlen nyerni, mert matematikailag úgy vannak kalibrálva, hogy a versenyelőny mindig a háznál van. Pörgess néhányat, próbálj nyerni blackjacken, húzd meg a kart a félkarúnál és hosszabb ideig lehetsz szívesen látott vendég.
     
  • A smart fogadók ismérve, hogy csak akkor lépnek be számlájukra, ha fogadnak. Ha ezt megtették, rögtön kilépnek. Ugyanez a helyzet azokkal a játékosokkal is, akik mondjuk tippmester segítségét veszik igénybe. Legyél sokat bejelentkezve a számládra, böngésszél a live kínálatban, játssz meg egy-egy tippet találomra.
     
  • Ne kövesd a nagy oldalak nagy tipstereit! Ha egy rendkívül népszerű tipsterre vagy feliratkozva és rendszeresen az ő tippjeiket rakod, azt érzékelik a bukmékerek is, hiszen pontosan ismerik a legnagyobb tippadó oldalak legjobb tippmestereit. Ha folyamatosan csak ilyen tippeket pakolsz, akkor a buki tudni fogja, hogy ha te magad nem is feltétlenül vagy smart, de követsz egy ilyen tippmestert.
     
Akkor ne vásároljak tippeket a Logibetről?
A Logibet habár Magyarországon már a legnagyobb tippadó platformok közé tartozik, a tippmesterek még nem rendelkeznek annyi követővel, hogy ez problémás legyen. A feliratkozók átlagos bankrollja és átlagos tétje is vélhetően alacsonyabb, mint a külföldi, drága tippadó platformok követőinek, így ez sokkal kevésbé jelent veszélyt.

 

  • Semmiképpen se maxold ki a limiteket! Bár csábító lehet egy-egy elszúrt odds, amelyre több száz eurót enged felpakolni a fogadóiroda, jobb, ha ezt nem teszed meg. Lassan járj, tovább érsz!
     
  • Ne cashoutolj rendszeresen már a meccsek előtt a fogadásodból! A cashout funkció egy hatalmas találmány a bukiknál, nagyon megkönnyítheti életünket. Ugyanakkor az egyik leginkább szemet szúró dolog az, ha úgy próbálod kijátszani a hibás oddsokat, hogy izomból megjátszod őket, majd kiszállsz pluszban már az esemény kezdését megelőzően. Ez az egyik legbiztosabb módszere a korlátozás elősegítésének.

Összességében elmondható, hogy ha jó fogadó vagy, jó információkkal rendelkezel vagy népszerű tippmestereket követsz, a vég előbb-utóbb valószínűleg elér. Ha viszont ezt okosan csinálod, ez a folyamat nagyon hosszú ideig is eltarthat, mert bár a bukméker játékosokat figyelő rendszere egy rendkívül profin kiépített, szinte tökéletes rendszer, becsapni azért nem lehetetlen.

Egy dolgot viszont kiemelten fontosnak tartunk kiemelni, ez pedig a korrektség.

Ha a fogadóiroda le is korlátoz és gyakorlatilag be is zárja a számládat, a pénzedet akkor is mindenképpen megkapod.

Ha a játékos nem csal (értsd, nem fogad egyértelműen hibás oddsra, már lezajlott fogadásra, hasonló dolgokra), hanem csak játszik, akkor mindenképpen ki lesz fizetve a nyereménye.