Australian Open

20-as odds zöldülhet, ha bejön ez a szcenárió a Kenin-Muguruza döntőben

  • Cesc18
megosztom

Szombaton a hölgyeké a főszerep Melbourne-ben, a magyar idő szerint 9:30-kor kezdődő fináléban a 14. kiemelt Sofia Kenin és a kétszeres Grand Slam-bajnok Garbine Muguruza feszül majd egymásnak.

Nyugodtan nevezhetjük ezt meglepetés döntőnek, hiszen egyikük sincs jelenleg a top 10-ben, ilyen fináléra pedig az elmúlt 20 évben nem volt példa az Australian Openen. Az is biztos, hogy új bajnokot avatnak majd, Kenin először jutott döntőbe major tornán, míg Muguruza a korábbi két címét a Roland Garroson és Wimbledonban jegyezte. 

{"headTitle":"Sofia Kenin - Garbine Muguruza","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-01 09:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Kenin","odds":"2.33","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Muguruza","odds":"1.605","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

A bukik a tapasztaltabb és korábbi világelső, de jelenleg hátrébb rangsorolt spanyolt hozták ki favoritnak. A tétek viszont inkább a feltörekvő amerikai lányra érkeznek, ugyanis a 22betnél 2.60-1.58-as oddspárral nyitott a meccs, most viszont mint fentebb látható, már csak 2.33-as oddson fogadható Kenin. 

Kenin először jutott Grand Slam-tornán döntőbe. - Fotó: WTA

Nem annyira meglepő, hogy a fogadók inkább az amerikai felé kacsingatnak, hiszen egyrészről az elődöntőben a világelső Ashleigh Bartyt tudta kiütni, másrészről pedig tavaly Pekingben győzte már le Muguruzát.

Fontos tények ezek, de egyiket sem szabat túlértékelni. Barty legyőzése hatalmas fegyvertény, de azért az ausztrál lánytól rengeteg segítséget kapott, aki nem tudott megbirkózni az esélyesség terhével. A pekingi randevújuk abból a szempontból fontos, hogy Kenin sokkal nagyobb hittel állhat ki, hiszen tudja, hogy bőven van esélye a győzelemre, ugyanakkor ez egy teljesen más meccs lesz. Muguruza most sokkal jobb formában üt, a torna előrehaladtál folyamatosan tudta felépíteni a játékát és az önbizalmát. 

Két ellentétes stílus feszül majd egymásnak, Muguruza nagyon agresszíven játszik, míg Kenin inkább a jó lábmunkájára és a stabil alapvonaljátékára alapoz. Jó kérdés, hogy melyikük tud majd hatékonyabb lenni. A spanyol a Simona Halep elleni elődöntőben nagyon jól ütött, valami hasonlót kellene most is a pályára tennie az újabb GS-címért. 

Mire fogadjunk?

Borzasztó nehezen tippelhető döntő ez, tipikusan egy olyan meccs, amire még erős megérzésünk sincs. Bármelyik lányt el tudjuk képzelni a trófeával a kezében, és bár óriási a tét, nem vennénk mérget arra, hogy ez egy overes meccs lesz. 

Ilyenkor különösen jól jönnek az irodák speckó piacai, ebben pedig élen jár a    

Amire most fogadunk, arra korábban a torna folyamán is fogadunk már, éppen Kenin egyik meccsén - akkor bejött. Ez pedig nem más, minthogy valamelyikük hárít legalább 1 meccslabdát. 

Mindketten hatalmas küzdők és egy GS-döntőben az utolsó pontig vért fognak izzadni. Bármelyikük is kerüljön a győzelem kapujába, nem lesz egyszerű dolga lezárni a meccset. 

Bátrabbak akár azt is bevállalhatják, hogy Kenin meccslabdát hárítva tud végül diadalmaskodni. Egy döntő szett tie-breakben ez a forgatókönyv simán megvalósulhat... 20-as oddson megérhet egy kis pénzmagot.

{"headTitle":"Sofia Kenin - Garbine Muguruza","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-01 09:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Összes meccslabda 1.5 felett","odds":"2.20","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Kenin meccslabdát hárít és nyer","odds":"20.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
22bet

 

megosztom