Vélemény

Milyen gáz már, hogy a magyar Puskás-díjas az NB II-be igazolt, nem?

  • varin

Illene kontextusba helyezni Zsóri Dániel Fradinak lőtt csodagólját és azt, hogy amúgy ő egy 19 éves tehetség csupán.

Futótűzként terjedt végig a magyar hírportálokon, hogy hazánk első és egyetlen Puskás-díjas futballistája, Zsóri Dániel tavasszal az NB II-es Budaörsben rúgja majd a bőrt, amellyel kooperációs megállapodása van a MOL Fehérvárnak. Sok fórumozó már most elkönyvelte, a romániai születésű támadó karrierje egyetlen mozdulatból állt, innentől jön a magyaros lejtmenet.

Fotó: molfehervarfc

Kezdeném a véleményemmel, azt ugyanis Loki-szurkolóként fontosnak tartom elmondani, hogy Zsóri relatíve sok meccsét láttam, és határozottan azt gondolom, hogy a srác semmi extra, sőt a pályán mutatott viselkedése nekem kifejezetten ellenszenves. Kakaskodik, szövegel, sokat szabálytalankodik, gólerős játékosnak viszont aligha lehet nevezni, amelyet a felnőttek között szerzett egyetlen, Puskás-díjat érő gólja is jelez.

De sokan elfelejtik, hogy Zsóri csupán 19 éves, márpedig az NB I nem az a közeg, ahová ilyen fiatalon túl sok játékos törne be.

Hogy Zsóri, a Debrecen vagy a Vidi jó döntést hoztak-e a nyári transzferrel, azt még korai eldönteni, annyi bizonyos, hogy a nagyváradi játékos a nagyon kevés lehetőségével eddig nem tudott élni, de alighanem az NB II-ben Bognár György csapatánál már megszerezheti a kellő meccsrutint, amely egyébként egy olyan támadó felfogású edzőnél, mint Bognár, a játékos javára válhat.

Ismétlem, szerintem Zsóriról nagyon nehéz eldönteni, hogy lesz-e valaha értékelhető futballista, de az, hogy már most leírjuk, amiért 19 évesen és 3 hónaposan az egyetlen valamirevaló mozdulata egy hihetetlen gól volt, nagyon amatőr vélemény.

Kíváncsiságból megnéztem, hol voltak 19 éves korukban a Puskás-díjat nyerő játékosok és meglepődve tapasztaltam, hogy a legnagyobbakat leszámítva kb. sehol.

Hol játszottak 19 évesen a korábbi Puskás-díjasok?
Játékos Klubja 19 évesen
Cristiano Ronaldo Manchester United
Hamit Altintop Wattenscheid 09
Neymar Santos
Miroslav Stoch Chelsea
Zlatan Ibrahimovic Malmö
James Rodríguez Banfield
Wendell Lira Goiás
Mohd Faiz Subri ???
Olivier Giroud Grenoble
Mohamed Szalah Al Mokawloon

Természetesen semmi sem garantálja, hogy Zsóri majd a Liverpool sztárja lesz vagy elviszi a Real Madrid, esetleg a Barcelonában Messit pótolja majd, mindenesetre azért látható a csapatnevekből is, hogy 19 évesen még nem is feltétlenül kell ott tartani, hogy az ember egy topliga kapujában áll. Zsóri megkapta a figyelmet az ollójával, de tessék szépen elfogadni, hogy lehet, hogy ez a játékos ennyi volt, lehet, hogy egy korrekt NB II-es futballista, akiből még egy Altintop sem lesz, nemhogy egy Ronaldo.

De azért hadd ne kelljen már elnézést kérnie, hogy ilyen fiatalon egyetlen gól az, amit valóban le tud tenni az asztalra...