Bundesliga 2

Nem hibázhat a HSV, na de mire fogadjunk?

  • gb1

A Bundesligába való visszajutáshoz ezeket a meccseket hoznia kéne a Hamburgnak, de az előjelek nem túl biztatók.

A szurkolók már nagyon kivannak éhezve az élvonalra. Fotó: HSV Official

Csütörtökön a Hamburg is megkezdi a tavaszi szezont, mégpedig az élvonalból tavaly kipottyant Nürnberg ellen. A felek helyezését és az oddsokat elnézve tükörsima hazai győzelem lenne kilátásban, igen ám, de nehéz elsiklani amellett, hogy Dieter Hecking fiai milyen pocsék formában zárták az évet.

{"headTitle":"Hamburger SV-Nürnberg","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-29 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Hamburg","odds":"1.57","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4.30","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Nürnberg","odds":"5.60","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

A mester persze fogadkozott a meccs előtti sajtótájékoztatón, hogy az utóbbi edzéseken mindent a Nürnberg elleni győzelemnek rendeltek alá és nem elfogadható más, csak a három pont. "Tökéletes fókusszal kell pályára lépnünk és az első pillanattól kezdve kezünkbe venni az irányítást, támadnunk, hogy begyűjtsük az egységeket." - mondta a tréner, aki nyáron érkezett a Gladbachtól. Irányítása alatt jól is indult minden, de decemberre kicsit elfogytak -

a novembertől lejátszott nyolc tétmeccsből csak egyet, a tök utolsó Dresden ellenit zárták győzelemmel.

A csapat tehát teljesen kiesett a ritmusból, így a téli szünet nem is jöhetett volna jobban. Próbáltak erősíteni is - a Kölnből megszerezték Louis Schaubot, a Gladbachból pedig a sokoldalú Jordan Beyert, akik könnyen lehet, hogy be is mutatkoznak a Hecking által előszeretettel használt fenyőfa alakzatban. A legfájóbb kihagyó a komoly rutinnal bíró Martin Harnik, de Gyamerah, Vagnoman és Samperio is sérült, míg a vendégeknél a Klandt, Hack, Medeiros trió játéka valószínűtlen.

A folytatáshoz mindenesetre ideális ellenfelet kaptak a piros nadrágosok, ugyanis a Nürnberg az élvonalból könnyen lehet, hogy hamarosan a harmadosztályban találja magát. A Der Club számára mondjuk nem ismeretlen a ligák közti ugrálás, de az idei teljesítmény akkor is gyalázatos. Persze lemaradásuk nem óriási, hiszen nagyon besűrűsödött a tabella vége, így pár győzelemmel még könnyen kimászhatnának a csávából.

A góllövés annyira nem megy rosszul a csapatnak, hiszen majdnem másfelet vágnak átlagban meccsenként, sőt ez a szám idegenben majdnem kerek kettő. A Hamburg viszont pont, hogy szinte bevehetetlen várként funkcionál otthon, hiszen az eddig nyolc összecsapáson csak ötöt kapott a csapat a Volksparkstadionban.

Sok az ellentmondás a találkozó kapcsán, így ezúttal rátok bízzuk a döntést:

Ti mire tippelnétek ezen a meccsen?

 

 

 

 

[3081842] 2020-01-30 20:30:00 Hamburger SV - Nürnbergx;