Spanyol Kupa

1,58-ért fogadunk a csalódott Setién-legénységre

Javíthat a Barca, de nem igazán várunk gálameccset a Leganes elleni Copa del Rey összecsapáson.

Nem túl gyakori látvány Messi leszegett fejjel. Fotó: Barca Official

Sok ideje nem volt a sopánkodásra a Barcelonának, amely csütörtökön kora este a Leganes csapatát fogadja a Spanyol Kupában. Messiék természetesen toronymagas favoritjai a mérkőzésnek, de a Setién irányítása alatt látott háromszor kilencven percet látva nem valószínű, hogy gáláznak majd a Nou Campban.

{"headTitle":"Barcelona-Leganes","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-29 19:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Barcelona","odds":"1.20","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"6.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Leganes","odds":"13.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Valverde utódja egy kissé nyögvenyelős 1-0-lal indított a Granada ellen, majd második meccsén az alsóbb ligás Ibiza ellen vért kellett izzadniuk a 2-1-es idegenbeli sikerhez. A Valencia azonban már túl nagy falatnak bizonyult, így a Mestallában 2-0-ra kikaptak Messiék. Sokan ettől függetlenül még nem aggódnak a csapatért és az is kiderült, hogy az új mester rendkívül alázatos, hiszen a Denevérek utáni blama után magára vállalta a felelősséget, elmondása szerint a csapat összeállításnál és a taktika megválasztásánál is hibázott.

A klub egykori ikonja, Carles Rexach remekül foglalta össze a kialakult helyzetet, amelyben leszögezte, hogy nem szabadna egyből túl sokat változtatni. "Minden változtatás minden esetben jár meglepetésekkel, nem várt nehézségekkel, és talán a Barcelona problémája most az, hogy az első meccsein túl sokat volt nála a labda, ugyanakkor nem tudott gólt szerezni. Sokszor az sem feltétlenül jó, ha túl gyorsan túl sok dolgon akarnak változtatni, mert a játékosok ezeket képtelenek magukévá tenni és a pályán megmutatni. A durva váltásokat meg lehet érezni.” - mondta a legendás Rexach, aki hozzátette, hogy Suárez pótlását sem kéne elsietni, hiszen ott van Antoine Griezmann.

Játsszon Griezmann kilencest, ez a posztja. Játszhat a maga helyén, nem értem, hogy mire ez a nagy sietség.

- tette hozzá a csapatban 1965-1981 között focizó, ezalatt 81 gólt termelő szélső.

Mindenesetre aggodalomra azért tényleg nincs túl sok oka a katalán drukkereknek, hiszen a Leganes ideális ellenfél a búfelejtésre - az eddigi hét egymás elleni összecsapásból hatot győzelemmel zárt a Barca. Könnyen legyűrhetőnek azért nem mondható a bajnokságban kieső helyen álló alakulat, amit a hétvégi, Atlético elleni 0-0-nál is bizonyított.

Sétien minden bizonnyal folytatja a kísérletezést és az elsődleges fókusz a védelem és a középpálya rendezése lesz. A nyolc közé jutás ettől függetlenül nem hinnénk, hogy veszélyben forog, ezt pedig egy erős underrel párosítva egész játszható oddsot kapunk.

{"headTitle":"Barcelona-Leganes","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-29 19:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Fogadáskészítő - Barcelona + 5 gól alatt","odds":"1.58","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3265859] 2020-01-30 19:00:00 Barcelona - Leganesx;