Tenisz

Brutális teszt előtt Nadal - napi tippek az Australian Openre

Két speckó tippel támadunk Rafa Nadal és Dominic Thiem negyeddöntős összecsapásán.

Az alsó ágon összejött az álomelődöntő Melbourne-ben, avagy Novak Djokovics és Roger Federer néz majd farkasszemet egymással. Szerdán a másik két negyeddöntőt is lejátsszák és a felső ágon is összejöhet egy pikáns párosítás, amennyiben Stan Wawrinka és Rafael Nadal jut tovább - 2014-ben köztük dőlt el a trófea sorsa az Australian Open döntőjében. 

Könnyű dolga azonban egyiküknek sem lesz, Wawrinka konkrétan underdogként várja az Alexander Zverev elleni ütközetét, de Nadal sem toronymagas favoritja a Dominic Thiem elleni meccsének. Fogadás szempontjából utóbbi negyeddöntőt tartjuk izgalmasabbnak, így ezt a meccset vesszük most górcső alá. 

{"headTitle":"Rafael Nadal - Dominic Thiem","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-29 09:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Nadal","odds":"1.36","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Thiem","odds":"3.16","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

A Nadal-Thiem párharcok leginkább salakon számítanak ínyencségnek, de a két évvel ezelőtti US Open negyeddöntőjük után kemény pályán is egy kifejezetten "várós" derbi az övék. New Yorkban ugyanis egy egészen brutális döntő szettes meccset vívtak, ami végül 4 óra 54 perc (!) játékot követően tie-breakben dőlt el a világelső spanyol javára. 

Nadal 12. Australian Open negyeddöntőjére készül. - Fotó: ATP

Kizárni most sem lehet, hogy valami hasonlóan kiélezett csatába torkollik a viadaluk, hiszen mindketten kiváló formát mutatnak a tornán. Thiem kicsit radar alatt jutott el a legjobb nyolcig, olyan óriási bravúrt ugyanis nem kellett bemutatnia, igazából csak hozta a papírformákat. Persze nála kemény pályán ez nem annyira megszokott, de azért tavaly a Garros-döntője mellett a legkomolyabb sikereit kemény pályán érte el. Szóval nagy meglepetés nincs abban, hogy negyeddöntőzik, még ha Ausztráliában ez először is jött össze neki.  

Kettejük közül az osztrák lehet majd frissebb, nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is. Nadal ugyanis egy pokoli csatát vívott Nick Kyrgiosszal, amit ugyan le tudott zárni négy szettben, de ehhez nem kevés energiát mozgósított. Thiemnek jóval simább meccse volt Gael Monfils ellen, ráadásul 6 órával előbb is játszott. Nyilván ez a mérkőzés elején egyáltalán nem lesz faktor, de ha esetleg úgy alakul, akkor 4 óra játéknál már számíthat. 

Thiem elég veszélyes játékossá nőtte ki magát kemény pályán, tavaly Novak Djokovics és Roger Federer skalpját is begyűjtötte, így biztosak lehetünk benne, hogy Nadal ellen is a továbbjutásban gondolkozik. 

Nem véletlen, hogy Thiem idén el tudott jutni idáig. Egyrészről megvan benne most már a hit, másrészről fekszik neki a lassabb borítás. A játékosok nem győzik hangsúlyozni, hogy az idei pályák mennyire lassúak, este a hűvösebb időben pedig a labdák sem olyan gyorsak. Ez természetesen Nadalnak is kedvez, de ahol az osztrák komfortosan érzi magát, ott életveszélyes. 

Nagyon meglepne bennünket, ha Rafa dominálni tudná ezt a meccset és kvázi unalomba fulladna. Az viszont egyáltalán nem lenne meglepő, ha csúcsra járatnák egymást és egy igazán szoros negyeddöntőt látnánk.

{"headTitle":"Rafael Nadal - Dominic Thiem","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-29 09:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"A mérkőzés teljes ideje - 170.5 perc felett","odds":"1.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Leghosszabb labdamenet (ütések száma) 23.5 felett","odds":"1.76","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}