Vízilabda Eb 2020

Újabb erős tippünk van a magyar válogatott meccsére!

megosztom

Női vízilabda-válogatottunk szombat este Hollandiával csap össze a budapesti rendezésű Európa-bajnokságon.

A bronzért csatázik szombaton női vízilabda válogatottunk. - Fotó: mvlsz.hu - Derencsényi István

Sajnos nem sikerült a bravúr, a magyar női vízilabda-válogatott ugyanis egy góllal, 11-10-re kikapott Spanyolországtól a hazai rendezésű Európa-bajnokság elődöntőjében. Avagy még nem jutott még ki az olimpiára, márciusban selejteznie kell a gárdának.

"Az elején jól védekeztünk és rendben voltak a blokkok, de aztán az utolsó negyed elején akadtak védekezésbeli hiányosságaink, amelyek a kipontozódások és a sérülések miatti fáradtságnak tudhatók be" - fogalmazott a spanyolok elleni találkozót követően Bíró Attila a waterpolo.hu-nak, aki szerint az, hogy a végén egyáltalán vissza tudtak jönni a mérkőzésbe, egy mindent vagy semmit játéknak volt köszönhető, ugyanakkor az utolsó másodpercekben nem volt szerencséjük a hét a hat elleni akció befejezésekor.

"Nem ezt az eredményt vártam, de gratulálok a lányoknak, mert ilyen szívvel játszani óriási dolog, amely hitet adhat a bronzmérkőzésre és az olimpiai selejtezőre is" - tette hozzá a kapitány. Kiemelte, fontos lenne megszerezni a bronzérmet, mert akkor a csapat az olimpiai selejtezőre olyan érzelmi töltettel utazhatna el, amely ha nem is garantálja az ötkarikás részvételt, de "többletet tud adni" ahhoz, hogy megszerezze a kvótát.

A magyar női válogatott Eb-csapata:
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC)
Mezőnyjátékosok: Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (Dunaújváros)
bet365

A bronzmeccsen az a Hollandia lesz az ellenfelünk, amely válogatott a magyarhoz hasonlóan kiválóan teljesített a tornán, hiszen az elődöntőig valamennyi meccsét megnyerte - a csoportkörben az olaszokat és a spanyolokat is legyőzte -, ám a döntőbejutásért döntetlent követően, végül büntetőkkel alulmaradt az oroszokkal szemben.

A felek az elmúlt évben négyszer is találkoztak, barátságos meccsen és az idegenbeli Világliga-selejtezőn a mieink, annak a visszavágóján, illetve a Világliga Szuperdöntőjének negyeddöntőjében a hollandok tudtak diadalmaskodni. Ezen ütközetek közül pedig a tétmérkőzések rendre gólgazdagra (legalább 20 találat mindig született) sikeredtek, amire most is igen jó esély van.

Ugyan a bronzéremről dönt a mérkőzés, illetve a magyar csapat a torna házigazdája, mégis mindkét együttes felszabadultan ugorhat medencébe, hiszen az ilyen kaliberű találkozókra nem szoktak különösebben rástresszelni a csapatok. Így pedig egy felszabadult mérkőzésre számítunk, ami könnyen gólparádéba fulladhat, de arra nagyon jó esély van, hogy a bukmékerek által kínált határt (18,5) megcsinálják a felek, ami a mai modern vízilabdában alacsony line-nak számít.

Ti mire fogadnátok a meccsen?

 

 

 

 

{"headTitle":"Magyarország - Hollandia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-25 17:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Több, mint 18,5 gól","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
megosztom