Tenisz

Ez a legjobb fogadás a Fucsovics-Federerre? - napi tippek az Australian Openre

megosztom

Magyar idő szerint vasárnap délelőtt a magyar harcos ismét megpróbálkozik a svájci legenda legyőzésével.

Vasárnap megkezdődnek a legjobb 16 küzdelmei Melbourne-ben, a számunkra legjobban várt ütközet pedig nem is lehetne más, mint Fucsovics Márton és Roger Federer nyolcaddöntője. És nem csak azért, mert egy magyar játékos játszik egy legendával, hanem, mert van némi sansz arra, hogy csodát lássunk. 

Az oddsok alapján az esélyek elég egyértelműek, de ez az 5.50 körüli szám elég hízelgő a magyarra, hiszen például az a John Millman, aki győzte már le Federert, 10.00 feletti oddsot kapott a bukiktól. Azt lehet tehát mondani, hogy Fucsovics kivívta már az oddsmesterek tiszteletét, igaz, ebben benne van az is, hogy a 20-szoros Grand Slam-bajnok öt szettre kényszerült az ausztrál ellen és a szakadék széléről menekült meg. 

Fucsovics most már második alkalommal ízlelheti meg, hogy milyen a svájci zsenivel a Rod Laveren játszani, hiszen 2018-ban ugyanígy a legjobb 16 között randevúztak. Ennek az ütközetüknek azonban teljesen más lesz a lélektana. Akkor a magyar játékos egy élménynek fogta fel azt a meccset és nulla nyomással a vállain üthetett. Sikerült is egy igazán jó és színvonalas csatára kényszerítenie Rogert, amely végül 6-4, 7-6, 6-2-vel lett a helvété. 

Most két évvel később már jóval nagyobbak az elvárások Marcival szemben. Természetesen nem arról van szó, hogy elvárás lenne, hogy legyőzze Federert, az viszont elvárás, hogy ismét megszorongassa, akár szettet, szetteket nyerjen ellene. Nem csak a magyar teniszrajongók, de vélhetően Fucsovics is ezt várja el magától. Így pedig már sokkal nehezebb lesz teljesítenie.

A mérkőzés kulcsa tehát szerintünk az lesz, hogy Marci fejben, hogyan tudja menedzselni ezt a meccset, mert ez már nem arról fog szólni, hogy jól érezze magát a pályán és élje meg a pillanatot. 

Fucsovics két éve szépen helyt tudott állni Federer ellen. - Fotó: ATP

Az ugyanis nem kérdés, hogy a tenisze továbbra is megvan ahhoz Fucsovicsnak, hogy megrángassa a svájci géniusz bajszát. Ahogyan a svéd legenda, Mats Wilander mondta, ha nem lenne szerva a teniszben, akkor Marci tenisze beférne a top 5-be.

Wilander egyébként úgy látja a magyar esélyeit, hogy a legnehezebb dolga a Rod Laver közönségével szemben lesz, hiszen szinte mindenki Federernek drukkol majd. Úgy gondolja, hogy egy külső pályán, nem ekkora rivalda fényben, ahol szinte csak a tenisz számít, Fucsovicsnak nagy sansza lenne a győzelemre. 

Most pedig, hogy kiveséztük a meccs lélektanát, térjünk rá a tippünkre. Noha hízelgő oddsot kapott Fucsovics, de azért így is elég jól fizet, ha szettet nyer (~1.83) vagy éppen hét játékon belül tud maradni.

A mi választásunk viszont nem más, minthogy legalább 15 játékot nyer. Ez lejöhet abban az esetben is, ha nem nyer szettet. A két évvel ezelőtti teljesítményéhez csak annyit kell hozzátennie, hogy a harmadik szettben is közel marad a svájcihoz. 

Véleményünk szerint ez sikerülhet Marcinak, még ha ennek most más is lesz a lélektana. De Fucsovics van annyira szerény srác, hogy ne gondoljon bele többet ebbe a meccsbe, mint ami reálisan benne van.

Szerinted mi a legjobb fogadás a Fucsovics-Federerre?

 

 

 

 

{"headTitle":"Fucsovics Márton - Roger Federer","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-26 11:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Játékos összesített játékai: Fucsovics 14.5 felett","odds":"1.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
bet365

 

megosztom