Tenisz

Komoly mészárlást rendezhet Nadal - napi tippek az Australian Openre

  • Cesc18

A világelső spanyolnak nem okozhat gondot Pablo Carreno-Busta legyőzése.

Szombaton továbbra is a harmadik körös összecsapások lesznek terítéken Melbourne-ben, az urak étlapjáról pedig ezúttal Rafa Nadal meccsét szemeltük ki, aki honfitársával, Pablo Carreno-Bustával csap össze a legjobb 16 közé kerülésért. 

{"headTitle":"Rafa Nadal - Pablo Carreno-Busta","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-25 04:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Nadal","odds":"1.04","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Carreno-Busta","odds":"13.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Az oddsokra pillantva nem várható egy döntő szettes dráma, és ez nem is az a meccs, ahol szembemennénk a bukmékerekkel, avagy szerintünk is egy meglehetősen sima ütközetnek leszünk szemtanúi. 

Nadal az elmúlt 15 évben nem kapott ki az Australian Open 3. körében. - Fotó: ATP

Nadal eddig szépen igazolta a papírformákat, noha az előző körben Federico Delbonis egy kicsit megráncigálta az oroszlán bajszát, de ehhez kellett az is, hogy a világelső spanyol tőle szokatlanul gyenge százalékban használja ki a bréklabdáit - 20-ból csak hármat csinált meg. Az viszont már sokkal impresszívebb volt Nadaltól, hogy nemhogy bréket, de bréklabdát sem engedett a három szett alatt. 

Ami a másik hispánt illeti, PCB szekere döcögősebben haladt eddig előre. Mind a két meccsét csak négy szettben tudta behúzni és Jozef Kovalik ellen észnél kellett lennie, hogy ne kényszerüljön döntő játszmára. Nem rossz, amit eddig 27. kiemelt spanyol a pályára tett, de Rafa ellen ettől jóval több fog kelleni. 

Nadalra jellemző, hogy a honfitársai ellen extra motiváltan játszik.

Egy kis érdekesség, a top 100-ban rangsorolt spanyolok ellen 43-8 a mérlege és csak a két rutinos öreg róka, Fernando Verdasco és Feli Lopez jegyez ellene győzelmeket. 

PCB-nek egész stabil az alapvonaljátéka, nem rossz a szervája, de nincs igazán olyan extra a kezében, amivel igazán zavarba tudná hozni Nadalt. Éppen emiatt nem várunk igazán szoros meccset és mivel a salakkirály szeret már a mérkőzései elején erőt demonstrálni a honfitársai ellen, így a tippünk az első szettre irányul. 

{"headTitle":"Rafa Nadal - Pablo Carreno-Busta","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-25 04:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"1. szett pontos eredmény csoport: Nadal 6-0, 6-1, 6-2","odds":"2.60","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}