Átigazolás

Kétszámjegyű szorzót érne ez a szenzációs átigazolás

megosztom

Aubameyang lehet az első sztár, aki elhagyja a süllyedő hajóként sodródó Arsenalt és aligha lehetne hibáztatni ezért.

Quique Setién egyből nehéz helyzetbe került, Suárezt sürgősen pótolnia kéne. Fotó: Football London

Közelít a téli átigazolási időszak vége, így a klubok - és persze a sporthírekkel foglalkozó oldalak is - maximális fokozatra kapcsolnak. Az elkövetkezendő egy hét legnagyobb durranása kétségkívül Pierre-Emerick Aubameyang csapatváltása lenne, ám hiába az erősödő pletykák, a bukik szerint szinte esélytelen, hogy nyélbe üssék az üzletet.

Ezt egyrészt arra alapozzák, hogy a pocsék szezont futó Arsenal nagyjából egyetlen biztos pontja a 30 éves gaboni születésű csatár. Auba már 14 gólnál jár a szezonban, ergó a csapat bajnoki góljainak 44 százalékát vállalta magára. Hiába termel ilyen jó ütemben, ha jelenleg 10 pontra vannak a BL-indulást érő 4. helytől, bár persze az EL-győzelem még akár meglehet idén. Az is aggodalomra adhat okot, hogy szerződéséből kevesebb, mint egy év van hátra, tehát ha menni akar, akkor legkésőbb nyáron tovább fog állni.

{"headTitle":"Aubameyang csapata 2020.02.02.","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-02 23:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Arsenal","odds":"1.01","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"FC Barcelona","odds":"12.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Paris SG","odds":"17.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Real Madrid","odds":"17.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Manchester City","odds":"21.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
Aubameyang statisztikái
klub pályára lépés gól gólpassz
Borussia Dortmund 213 141 36
AS Saint-Étienne 97 41 26
Arsenal FC 91 57 13

Már pedig a Mundo Deportivo robbantotta a hírt, miszerint a játékos bevallotta, hogy szívesen folytatná karrierjét a Barcelona mezében. A katalánok új mestere, Quique Setien is elismerte, hogy rajta vannak az ügyön, hiszen Suárez négy hónapra kidőlt és az uruguayit mindenképpen pótolni kell. Aubát persze foggal körömmel próbálták tartani az Ágyúsok, de az üzlet malmára hajthatja a vizet Gabriel Martinelli feltűnése. A 18 éves brazil sztárpalánta ugyan csak három gólnál jár, de rátermettségét több ízben bizonyította.

Összefoglalva tehát egyelőre valóban nem tűnik túl valószerűnek Aubameyang téli váltása, de a vad átigazolási piacok közül ez lehet az egyik, amely azért annyira nem badarság, hogy megérjen egy kis szotyipénzt.

megosztom