Olasz Kupa

Gattuso utolsó mentsvára lehet ez a meccs

  • varin
megosztom

Ha ma este kiesik a Napoli, végleg befellegzett a déliek szezonjának.

Két mérkőzést rendeznek ezen a héten, kettőt pedig a következőn az Olasz Kupa legjobb nyolc együttese között, ez a kör pedig még csak egy mérkőzésből áll. Mind a négy találkozó izgalmas csatát ígér, talán a Juventus-Romát lehet kiemelni, mint a legnívósabb ütközetet, azonban a kedd esti Napoli-Lazio is komoly érdekességeket tartogat.

{"headTitle":"Napoli-Lazio","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-21 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Napoli","odds":"2.58","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.49","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Lazio","odds":"2.73","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

Már csak azért is, mert a bajnokságban parádézó, kupaspecialistának számító Lazio ahhoz a Napolihoz látogat, amely évek óta nem volt annyira mélyen, mint az idén. Ugyan a Bajnokok Ligájában kivívták a továbbjutást (a Barcelona ellen nem is lesz majd sok köszönet számukra), ám a bajnokságban lemaradásuk a BL-helyektől úgy 14 pont, hogy hétvégén a Juve teszi tiszteletét a San Paolóban. Jelen körülmények között hiába fontosabb a bajnokság a rómaiaknak és hiába játsszák a mérkőzést délen, az esélyek minimum kiegyenlítettek - ahogyan az oddsok is.

Nem biztos, hogy De Laurentiis elnök még mindig kitart véleménye mellett és most is menesztené a BL-ből továbbjutott Napoli edzőjét, Carlo Ancelottit, különösen akkor nem, ha látja, mit hoz a közeljövő. Az edzőlegenda kivágását követően a Napoli már négy mérkőzést is elbukott, legutóbb éppen a Fiorentina ellen hazai pályán, amelynek rögtön meg is lett a következménye.

A kudarcot követően Gattuso azonnal edzőtáborba parancsolta fiait, így Milikéknek nemigen volt lehetőségük otthon megemészteni a sokadik pofont.

Ráadásul az eddigi borzalmas helyzet még tovább romlott, a középpályáról Allan is kiesett, illetve Koulibaly, Mertens, Ghoulam és Malcuit továbbra is maródi.

"Ez így biztosan nem maradhat, sürgősen változtatnunk kell valamin. Meg kell találnunk a megoldást, legyen az akár a futballpályán, akár azon kívül. Eddig arról beszéltünk, elérhető-e valahogy a Bajnokok Ligája, de legyünk korrektek, most már kár ilyesmiről álmodozni" - nyilatkozta Gattuso.

A másik oldalon ezzel szemben még az a bizonyos kerítés is kolbászból van, köszönhetően elsősorban Ciro Immobilének. A Sasok üdvöskéje legutóbb egy laza hármassal sokkolta a Sampdoriát, simán vezetve ezzel a góllövőlistát, míg a Lazio ezzel tényleges kihívója lett a Juventus-Inter duónak, különösen ha azt nézzük, a vesztett pontok alapján már másodikak Inzaghi fiai. A hétvégén viszont római derbi, ami ha nem is élvez még most feltétlenül prioritást, azért fontos 90 perc lesz.

"Tudjuk, hogy hétvégén rangadó, amelyre nagyon készülnek a fanatikusaink, de nem engedhetjük meg magunknak, hogy ott járjunk fejben. Itt van előttün a kupameccs és bizony tovább akarunk jutni Nápolyban" - nyilatkozta Simone Inzaghi.

Hacsak a nápolyi ultrák visszatérését nem számítjuk, mi nemigen tudunk olyan tényezőt, amely a hazaiak sikerét valószínűsítené. A Napoli október óta nem tudott nyerni hazai pályán, ha bajnokiról volt szó, a Genk és a Perugia legyőzése pedig nem az a fegyvertény, amit érdemes lenne figyelembe venni. Másfél héttel ezelőtt Rómában egy kései Immobile-góllal begyűjtötte a három pontot a Lazio, de azon a meccsen nem volt rossz a Napoli.

Ha egyáltalán ez elképzelhető, most még jobban kell a győzelem a Napolinak, ennek érdekében pedig nem óvatoskodhatnak, nem tapogatózhatnak, muszáj bizonyítaniuk, mert ha nem is biztos, hogy mettől a meccstől már függ Gattuso állása, sok botlása nem maradt a Milan egykori középpályásának. Reális forgatókönyv lehet a gólváltás.

{"headTitle":"Napoli-Lazio","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-21 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt + 2.5 gól felett","odds":"2.08","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3232011] 2020-01-21 20:45:00 SSC Napoli - Laziox;
megosztom