EXTRA

Veressük az Újpestet, amíg még jó oddson lehet? - ez lehet a forduló legnagyobb értéke

  • varin

Ősszel nem szolgált rá a Debrecen a bizalomra, de ami Újpesten zajlik, az valami tragikomikus.

16 forduló elteltével az Újpest és a Debrecen között csupán 2 pont van a lila-fehérek javára (a vesztett pontokat illetően), noha a hajdúságiak régen látott pocsék félévet futottak. A Loki az elmúlt időszakban egy atomjaira hullott gárda benyomását keltette, míg az Újpest korrekt formában fejezte be 2019-et. Most mégis úgy gondoljuk, a Lokiban az érték, különösen annak fényében, hogy egyre inkább megy feljebb a hazai siker szorzója.

{"headTitle":"Debrecen-Újpest","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-25 19:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Debrecen","odds":"2.46","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.26","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Újpest","odds":"2.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

A felkészülési időszakot mindkét csapat jó eredménnyel kezdte, hiszen a hajdúságiak a másodosztályú Kolozsvárt ütötték ki hazai pályán, míg a vendégek az orosz UFA-t verték kisebb meglepetésre, igaz, az oroszok még nagyon a felkészülés elején tartanak. Talán ennek a győzelemnek is köszönhető, hogy kezdenek a két fél között kiegyenlítődni az oddsok, a Loki már alig favorit a Nagyerdei Stadionban, ami azért a gyenge forma ellenére is vaskos meglepetés.

Mégpedig azért, mert ami jelenleg a IV. kerületben történik, az rendkívül szomorú történet. Talán egyetlen klubnál sem volt még akkora ellentét a szurkolók és a vezetőség között, mint Újpesten és már korántsem csak a megváltoztatott címer miatt. Újpesten ugyanis megváltak Feczesin Róberttől, a házi gólkirálytól és attól a játékostól, aki egymaga nyerte meg a Debrecen elleni bajnokit szeptemberben, a korábban Lokinál is megforduló csatárnak ugyanis a hírek szerint alaposan meg akarták vágni a fizetését, míg Angyalföldön az új tulajdonos hajlandó volt kiszolgálni "Fecze" igényeit, így az NB I gólkirály-jelöltje végül egy másodosztályú középcsapatnál folytatja.

A támadó mellett az ősszel alapembernek számító, majdnem minden meccset végigjátszó Bojan Szankovics is elszerződött, míg az érkezők között újabban azt a Bacsa Patrikot lehet hallani, aki már évek óta nem jelentett erősítést Miskolcon sem.

Feczesint Angyalföldön meg tudták fizetni, Újpesten viszont nem akarták - Fotó: NSO

Feczesin és Szankovics távozása csak csepp a tengerben, hiszen állítólag a csapatkapitány, Litauszki Róbert is a szomszédos kerületben köthet ki, márpedig három ilyen futballista eligazolása nem csak minőségben, de presztízsben is jókora pofon lehet a lila-fehéreknek, amin Novothny Soma visszatérése sem segített sokat.

Bár a két csapat ellentétes formában fejezte be a bajnokságot, a Loki gyakorlatilag november eleje óta egyszer sem játszott értékelhetően, aminek pontokban meg is lett az eredménye, ám az edzőváltás sokat segíthet a piros-fehéreken. Noha Vitelki Zoltán nem tekinthető a hazai közösségben sem nagy névnek, talán éppen egy ilyen mesterre volt szüksége most a csapatnak. Meglepő módon az is jó hír lehet a hazaiak számára, hogy Tőzsér Dániel sérülés miatt vélhetően nem lép pályára, a szurkolók szerint ugyanis a csapatkapitány jelenléte sokszor inkább ártott, mintsem használt a DVSC-nek.

Mindemellett eléggé friss hír, hogy az újpesti fanatikusok bojkottálják a csapat mérkőzéseit, amely sokat számíthat egy ilyen népszerű klub esetében.

Furcsa mód további érv lehet a hazai siker mellett az, hogy a Debrecen otthon készült a szezonra, míg az Újpest Cipruson, sokkal jobb körülmények között alapozott, így az esetleges mostoha hideghez inkább Bódiék lesznek hozzászokva.

Az oddsnövekedés előtt is úgy gondoltuk, nem megalapozottak a számok. Az Újpest Feczesin távozásával nagyon-nagyon meggyengült, a Debrecen pedig a trénercsere után hazai közönség előtt extra motiváltan futballozhat. Mindezek fényében szerintünk akad érték a hazai +0-ban

{"headTitle":"Debrecen-Újpest","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-25 19:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Debrecen +0","odds":"1.77","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3080186] 2020-01-25 19:00:00 DVSC - Újpestx;