Serie A

Csodával érne fel már az is, ha kapna gólt az Atalanta

  • varin

A SPAL kiesése eléggé valószínű, és aligha hétfőn kezdik el a feltámadást.

Atalanta-SPAL meccsel zárul a Serie A 20. fordulója, és bizony minden abba az irányba mutat, hogy Gasperini csapata egy atomsima kiütéssel sokkolja a sereghajtót. No, de hogyan húzhatunk hasznot abból a meccsből, ahol az egál hendikep is -2-n áll?

{"headTitle":"Atalanta-SPAL","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-20 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Atalanta","odds":"1.19","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"7.34","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"SPAL","odds":"14.82","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

Meglepő kupavereségből érkeznek a hazaiak, hiába kezdtek erős csapattal a bergamóiak Firenzében, a Violák meglepetésre lefékezték a tavalyi ezüstérmest. Persze ez nem akkora probléma talán Ilicicéknek, hiszen a céljuk minél tovább menetelni a Bajnokok Ligájában, illetve odaérni a szezon végén a negyedik helyre. Vesztett pontok alapján pontazonosság van a Roma és az Atalanta között, és hiába járunk csak a bajnokság felénél, nem túlzás már most kijelenteni, hogy ez a két csapat végez a 4., illetve az 5. helyen.

A SPAL-nál természetesen szó sincs hasonló tervekről, négy ponttal vannak a vonal alatt, október eleje óta egyetlen meccset tudtak megnyerni, igaz, azt a Torino ellen idegenben. A hétközi kupameccs nem valószínű, hogy picit is érdekelte Petagnáékat, értelemszerűen nekik a Serie A-tagság megőrzése a cél. Viszont amit idén idegenben nyújt a SPAL, az minden képzeletet alulmúl.

Idén Ferrarától távol a SPAL mérlege úgy 1-1-9, hogy a gólkülönbségük 4-19.

Mint az látható, nagy vereségeket nem szenvednek, de gólokat alig tudnak rúgni, mentségükre szóljon, idegenben játszottak már a Juventusszal, a Cagliarival, a Milannal, az Interrel, a Romával és a Fiorentinával is.

Fotó: Fox Sports

Hiányzók terén olyan sok érdekességet nem láthatunk, az Atalantánál bár eltiltott Hateboer, de Castagne minőségi pótlást jelent, míg a SPAL-nál nincs új maródi.

A két fél ötször találkozott eddig a Serie A-ban ebben az évtizedben, és meglepetésre a ferraraiak minden meccsen tudtak gólt szerezni, ám erre egyértelműen most van a legkevesebb esélyük. 2-szeres oddsért mi nem feltétlenül tennénk a nulla gólt, viszont az már tetszetősebb forgatókönyv, hogy a vendégek gyűjtik össze a több figyelmeztetést. Otthon az Atalanta a liga egyik legsportszerűbb csapata, a SPAL viszont az egyik legtöbbet szabálytalankodó együttese és ha most sem szenved el hatalmas kiütést a SPAL, akkor megpróbálhatják néhány taktikai faulttal lassítani a pokolian erős hazai támadójátékot. Ráadásul a játékvezető, Federico La Penna is korrekt elem a tippünkhöz, hiszen egyszer-egyszer vezetett mindkét csapatnak idén meccset, az Atalantának a Milan ellen adott kettővel kevesebb lapot, míg a SPAL-nak a Napoli ellen adott hárommal többet.

{"headTitle":"Atalanta-SPAL","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-20 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"SPAL -1 lap (ázsiai)","odds":"1.82","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"}]}
[3135653] 2020-01-20 20:45:00 Atalanta - SPAL 2013x;