Férfi kézi Eb 2020

Jön Bombac és Szlovénia - bravúr kell a magyar csapattól

megosztom

Az olimpiai selejtező szempontjából rendkívül fontos mérkőzés vár vasárnap a magyar válogatottra. Az ellenfél a veszprémi és szegedi játékosokkal, egykori magyar szövetségi kapitánnyal rendelkező és a tornán még 100 százalékos Szlovénia lesz.

Alapos verésben részesítette a norvég válogatott a magyar csapatot péntek este a középdöntő 1. fordulójában, az északi gárda különösebb probléma nélkül 36-29-es győzelmet aratott a mieink felett.

Ezzel a zakóval elszenvedte első vereségét a magyar együttes az Eb-n és minimálisra csökkentek az esélyei egy esetleges elődöntős szereplést illetően. Az olimpiai selejtezős hely viszont még meglehet, ám ehhez Szlovénia ellen nagyon kellene egy jó eredmény.

A szlovének egyelőre az Eb egyik legjobb teljesítményét mondhatják magukénak, sorrendben a lengyelek, a svédek, a svájciak és az izlandiak ellen is győztesen hagyták el a pályát. Délnyugati szomszédaink húzóemberei között megtaláljuk a szegedi irányító Dean Bombacot és a veszprémi Blaz Blagotinseket, de Nik Heningman és Borut Mackovsek nevét is kiemelhetjük a legjobbak közül.

A szlovén csapatot az a Ljubomir Vranjes irányítja, aki korábban a magyar válogatottat is dirigálta, a 2017-es vb-n még az ő vezetésével szerepelt a nemzeti csapat.

Több szempontból is igazán pikáns mérkőzés lesz tehát a vasárnapi, de talán a legfontosabb aspektusa az olimpiai selejtezős helyek megszerzése, amire mindkét fél szeretne odaérni.

Bánhidi Bencétől az izlandiak ellen teljesítményre lesz szükség

Melyik arcát mutatja a magyar csapat?

Azok után, hogy a csoportkörben a magyar csapat az egész világot meglepte bátor és nagyon okos játékával, a norvégok ellen egy önbizalomhiányos, dekoncentrált csapatot láthattunk - különösen az első félidőben. Azt mindenki tudta, hogy a norvég válogatott jelenleg egy másik szintet képvisel, de a dánok és különösen az izlandiak ellen mutatott játék okán joggal bízhattak a jó eredményben a drukkerek.

Az olimpiai selejtezőhöz arra van szükségünk, hogy a kvótával még nem rendelkező válogatottak közül maximum egy végezzen a magyar válogatott előtt, hiszen az Eb-ről két kvótát osztanak ki azon csapatok között, akik a vb-ről nem kvalifikálták magukat. Dánia, Franciaország, Norvégia, Németország, Svédország, Horvátország és Spanyolország már selejtezhet. Ha a másik középdöntőben érvényesül a papírforma, és a német-horvát-spanyol trió megy tovább, abban az esetben nekünk Szlovénia, Izland, Portugália hármassal kell versengenünk az olimpiai selejtezőért.

"A három csoportmeccs után jött egy kis leeresztés, egy kis nyugalom. Ez is a mi arcunk, ezt is kezelni kell, ezen is dolgozni kell. Életet kell lehelni a fiúkba, és újra el kell vetni a fejekben, hogy ezeket a bónuszmeccseket úgy éljük meg, mint a mostani második félidőt. Akkor nem lesz problémánk" - fogalmazott a találkozó után Gulyás István szövetségi kapitány, akinek szavaiból mintha az jönne át, hogy a szakmai stáb nem sok energiát fektetett abba, hogy a norvégok ellen is feltüzelje a csapatot. Ha ez valóban így is volt, azt is meg lehet érteni, hiszen hosszú tornáról beszélünk és a stáb mérlegelni kell azt is, mely találkozókba érdemes mindent beleadni.

A szlovének ellen mérkőzés viszont ilyen lehet, hiszen egy olyan ellenfél következik, amelyet rendkívül jól ismerhetünk és amely ellen jóval reálisabb esélyünk lehet a győzelemre, mint a norvégok ellen. Nagy kérdés lesz, hogy a pénteki pofonból fel tud-e állni a csapat és ha igen, azt milyen gyorsan teszi meg.

 

Hasonló esélyeket adnak, mint a norvégok ellen

Ha vetünk egy pillantást a fogadóirodák szorzóira, akkor láthatjuk, hogy szinte teljesen hasonló számokat szabtak meg, mint a Norvégia elleni mérkőzés előtt. Ezek alapján tehát Szlovénia toronymagas esélyese a mérkőzésnek. A hendikephatárok ugyanúgy +/- 4,5 gólon lettek meghúzva, mint pénteken, viszont a gólok számát illetően három találattal alacsonyabb lett a line, így most 52,5-ön áll a vonal.

Szlovénia ellen utoljára a 2018 nyarán a vb-pótselejtezőjében meccseltük hivatalosan, akkor egy emlékezetes oda-visszavágós párharcot követően egy góllal jobbnak bizonyoltunk náluk.

 

 

Ti mit vártok a magyar csapattól Szlovénia ellen?

 

 

 

 

{"headTitle":"Szlovénia - Magyarország ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-19 16:15","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Szlovénia","odds":"1.25","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/unibet/go","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Döntetlen ","odds":"10.5","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/unibet/go","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Magyarország","odds":"5.6","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/unibet/go","bookmaker":"141"}]}
unibet
megosztom