NFL

A főcsoportdöntőkkel folytatnánk hibátlan playoff-mérlegünket

megosztom

4/4-re állunk a bukik ellen a rájátszásban, jöhet a mesterötös?

Kansas City Chiefs-Tennesse Titans

Az AFC rájátszásának döntőjébe mindkét együttes megérdemelten jutott be, hiszen a Chiefs a katasztrofális első negyed után, felmosta a padlót a Texans védelmével, a Titans pedig kíméletlenül kihasználta a Ravens minden hibáját, emellé pedig azt csinálták amit a legjobban tudnak, ezért gyakorlatilag izgalommentesen húzták be az elődöntőjüket.

Ezen a meccsen a győzelem receptje mindkét csapat számára azonos, hiszen a céljuk az lesz, hogy az ellenfél támadósorát minél tovább lent tartsák a pályáról, ugyanis a védelmeikben igazán nem bízhatnak. Ezt a tervet mindkét oldalon a sok játékból álló, hosszú és időigényes drive-ok felépítésével tudják megvalósítani, amelyhez mindkét támadósornak azt kell tennie, amit a legjobban tud, a Titansnek futni Derrick Henryvel, a Chiefsnek pedig elsősorban a passzjátékokkal mozgatni a láncot.

Tekintve, hogy a Kansas védelme leginkább a futással, a Tennessee defense pedig a passzjátékkal sebezhető, az előre haladás egyik csapatnak sem fog komoly gondot okozni. A Chiefsnél passzjáték terén kis híján annyi opció áll rendelkezésre, mint égen a csillag, de Travis Kelce közülük is kiemelkedik. A pálya minden pontján ő Patrick Mahomes a legstabilabb, és legmegbízhatóbb célpontja, akinek ma is nagy napja lehet, hiszen egyrészt a Titans-nek nem erőssége a tight endek elleni védekezés, másrészt a KC O-Line közepe többször engedhet nyomást Mahomesra, akinek így viszonylag gyorsan kell majd célpontot találnia. Figyelemmel tehát arra, hogy az alaptaktika és a matchup is kedvez Kelce-nek, úgy véljük, hogy a tight endnek kulcsszerepe lesz minden Chiefs támadósorozatban, ezáltal pedig legalább hét elkapást jegyez majd.
 


San Francisco 49ers-Green Bay Packers

Igazi futballidő várja a csapatokat hétfő hajnalban San Franciscóban, a wisconsini mostoha időjárás helyett kényelmes 15 fokot és kiváló körülményeket jósolnak az NFC fináléjára. A San Franciso 49ers és a Green Bay Packers csatája a hendikepek alapján még az előző párosításnál is simábbnak ígérkezik, de ha van irányító, akit nagy hiba lenne leírni a végét jelző sípszó előtt, az Aaron Rodgers.

A Packers eddig hozta is a kötelezőt, hazai pályán megverték a Seattle-t, így most kivívták a jogot, hogy egy másik NFC West-csapaton keresztül juthassanak a Super Bowlba és Rodgersnek legyen esélye megszereznie karrierje második gyűrűjét. A 49ers és a Seahawks között azonban jelenleg zongorázni lehet a különbséget, melyet az is jelez, hogy a felek ebben a szezonban már randevúztak egyszer Santa Clarában és akkor a hazaiak egy megsemmisítő, 37-8-as csapást mértek az északiakra. Akkor gyakorlatilag semmi sem működött Matt LaFleur csapatánál, Rodgers 104 passzolt yardon tartották, Garappolo viszont remekelt, közel 15 yardos sikeres passzonkénti átlagot hozott, a futójáték pedig 12 pontot is feltett a táblára.

A 49ers mindössze a második csapat lehet, amely Super Bowlba jut egy 12 vereséges szezont követően.

Hasonlóan sima meccsre most aligha számíthatunk, a Packers a blowout óta nagyon szépen összeszedte magát és a Seahawks ellen nem is ment rosszul nekik a játék - legalábbis az első félidőben. A novemberi mérkőzés szelét viszont akár még mindkét csapat érezheti, és bizony nagy felelőtlenség lenne bárkinek is azt gondolnia, hogy emiatt lefutott a 60 perc.

"Ne legyünk idióták, az a meccs nem volt reális. Rengeteg ilyen sztorit és érvet fel lehet hozni, de valójában minden a pályán dől majd el vasárnap este" - intézte el röviden Kyle Shanahan edző az alapszakaszbeli meccsük jelentőségét.

A mérkőzésnek egyébként több "romantikus" apropója is akad, hiszen Matt LaFleur testvére, Mike a Frisco passzjátékáért felelős, míg a Packers sztárduója Rodgers és Davante Adams Kaliforniában nőtt fel, Aaron például gyerekként hatalmas 49ers-rajongó volt, amelyről több kép is árulkodik.

Érveket könnyedén tudunk találni két ilyen remek csapat esetén mindkét fél mellett, de a legfontosabb talán az lehet, hogy mire megy a Frisco védelme a Packers primary defense-ével, hiszen ha Coleman jó napot fog ki, akkor Garappolo még könnyebben szétpasszolhatja a védelmüket, igaz, ha Garappolón nyomás lesz, akkor azért nem biztos, hogy top5-ös quarterbackhez illő teljesítményt nyújt majd.

A szakértők teljesen vegyesen látják az esélyeket, bár többségük szerint hazai pályán marad az NFC-cím, a Packers hozhatja a 7.5-8-as hendikepet, kevesen várnak 10+ pontos különbséget. Ami viszont szinte mnden szakértőnél egyértelmű, az a sok pont. A 46.5-ös line eléggé barátinak tűnik, a Packers valószínűleg a meccs nagyobb részében hátrányban lesz, sürgeti majd az idő őket, ha pedig Rodgersnek teljesítenie kell, akkor az északiak is szépen pakolhatják majd fel a pontokat a táblára. Akkora verés semmiképpen sem lesz, mint novemberben, de szerencsére az eltolt határunk még akkor is zöldülne, ha megismétlődne a két hónappal ezelőtti alázás.

{"headTitle":"Tippek a főcsoportdöntőkre","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-19 21:05","footerTitle":"Eredő odds: 2.94","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"KC - TEN: Travis Kelce 6.5 elkapás felett","odds":"2.1","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"SF - GB: 40 pont felett","odds":"1.4","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
megosztom