Bundesliga

Nem biztos, hogy ennyire simán nyernek Gulácsiék

  • gb1

A bukik alig fizetnek valamit a Lipcse győzelmére, pedig az újonc Union nem szokta könnyen adni a pontokat.

Az átlagéletkor alapján a liga legfiatalabb (24 év, 6 hónap) csapata fogadja a legidősebbet (27 év, 8 hónap) a szombati Bundesliga játéknap zárómeccsén. A Lipcse a negyedik éve szerepel az élvonalban, de még soha nem fordult az élen a tavaszi szezonra, az Union pedig történelme során először, Németországban az 57. csapatként szerepelhet az első osztályban. Az idény első fele a fővárosiaknak sem sikerült rosszul, bár pontjaik nagy részét otthon szedték össze. A bukik nem is adnak nekik túl sok esélyt szombaton, bár talán kicsit alul is árazták a Lipcsét.

{"headTitle":"RB Leipzig-Union Berlin","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-18 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"RB Leipzig","odds":"1.27","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"6.05","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Union Berlin","odds":"10.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}

Persze nehéz nem hazai sikert vizionálni, hiszen Gulácsiék nyolc meccses veretlenségi sorozattal, a lehetséges 22/24 pontot begyűjtve mentek a téli pihenőre. Ennek a szériának köszönhetően jelenleg négy ponttal előzik a címvédő Bayernt és a pénteki nyitóforduló is ismét a kezükre játszott, hiszen a második helyen álló Gladbach kikapott a Schalke otthonában.

Julian Nagelsmann tehát remek fogásnak bizonyult, hiszen a fiatal tréner fiai szerezték a legtöbb gólt is a ligában és holtversenyben a második legkevesebbet kapták. Nagelsmann a támadófoci őrültje, az sem érdekli, ha ezért kicsit nyíltabb védelemmel kell játszania. Timo Werner is megtáltosodott a kezei alatt, aki 18 gólnál és 6 gólpassznál jár. Sérültek tekintetében sajnos továbbra sem bevethető Willi Orban és Konaté sem, Forsberg pedig csúnyán megfázott a héten, ezért dőlt ki.

[3081519] 2020-01-18 18:30:00 RB Leipzig - Union Berlinx

Urs Fischer nagyjából azt a kezdőt küldheti pályára, amit ősszel megszokhattunk tőle. Abdullahi és Mees, valamint Gogia is sérültek, bár egyikük sem számított alapembernek. Csapata a 11. helyen, a városi rivális Herthát megelőzve ment a pihenőre, ezzel nem kis meglepetést okozva. Az idényt amúgy pont a Lipcse ellen indították és otthon rögtön egy 4-0-s pofonba futottak. Ebből ugyan sikerült jól felállni, de idegenben nem sok vizet zavartak - 1/8 összecsapást zártak csak győzelemmel és 8-13-as gólarányt hoztak össze.

Azért azt ne felejtsük, hogy az első 17 meccs során egyedül a Lipcse tudott kettőnél több gólt vágni az Unionnak, amely szép lassan felvette az élvonal tempóját. Tisztes helytállást várunk ezúttal is a fővárosiaktól, de az alapján, amit a Lipcse művelt az utóbbi meccseken a Red Bull Arenában, nem tudunk mást behúzni, mint az alábbi tippet.

{"headTitle":"RB Leipzig-Union Berlin","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-18 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Lipcse nyer + meccs gólszám 2.5 felett","odds":"1.60","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}
[3081519] 2020-01-18 18:30:00 RB Leipzig - Union Berlinx;