Bundesliga

Aranybánya lehet a fogadóknak a német foci, ha ez beigazolódik

  • varin

Elege van a játékvezetőknek az engedetlen játékosokból, ebből pedig mi a fogadásainkkal is hasznot húzhatunk.

Fotó: CGTN

A négy topligát összehasonlítva nem is lehet kérdéses a megállapítás, hogy a Bundesliga a legkevésbé kemény bajnokság. Ugyan a Premier League-ben is hasonlóan kevés lappal dolgoznak a játékvezetők, a sípmesterek felfogása a PL-ben teljesen más, mint a Bundesligában. Ennek is köszönhető, hogy olykor egy német bajnokin 2.5 vagy 3-as határt kapunk a lapokra, hiszen akadnak olyan sporik, akik csak a legvégső esetben nyúlnak a figyelmeztetés ilyen formájához. Az idény második felében azonban ez alaposan megváltozhat.

A Német Labdarúgós-szövetség ugyanis nyomatékosan felszólította mind az amatőr, mind a profi szinten közreműködő játékvezetőket, hogy védjék meg magukat a verbális támadások ellen és nyugodtan adjanak több figyelmeztetést, ha veszélyben érzik a sportszerűség szellemét.

A játékvezetők októberben tüntetést rendeztek a különböző sérelmeik miatt, melyeket a pályán kellett elszenvedjenek, emiatt pedig körülbelül 1500 mérkőzést kellett elhalasztani.

A folyamat viszont nem mondhatni, hogy megfordult, amely miatt már a játékvezetői testület feje, Lutz Frohlich is felszólalt.

"Senki nem engedheti meg magának, hogy akár verbálisan, akár máshogy inzultálja a játékvezetőinket. Az európai bajnokságokkal összehasonlítva elmondhatjuk, túl sok a sportszerűtlen és tiszteletlen magatartás a Bundesligában. Meg kell védenünk a játékvezetőket és határozottabb fellépés szükséges minden szinten" - mondta Frohlich.

Az év második felében nem csak azt büntetik majd, ha valaki a játékvezetővel szövegel, de ha például fenyegető magatartást mutat a futballista a bíróval szemben, elviszi a labdát, miután szabadrúgást ítéltek ellene vagy a földönfekvő ellenféllel szemben mutat inkorrekt hozzáállást.

Frohlich kiemelte továbbá, hogy a játékvezetők nyugodtan alkalmazhatják többet a piros lapot, amelyik játékos vitatkozik az ítélettel, azt küldjék zuhanyozni második lappal.

Szerintem ezt a tényezőt nagyon érdemes lesz majd figyelembe venni az év második felében, sokkal keményebb és határozottabb játékvezetést várhatunk, amelyre a fogadóirodák az év elején nem lesznek felkészülve.

 

Tarts velem a Logibeten, ahová minden hétvégén rengeteg lapos tippet küldök ki! Tavaly hatalmas aranybánya volt a Bet Builder, kaszálj idén te is!

 

Varin statisztikái 2019-ben a bet builderes, lapos fogadásokkal
Tippek száma Profit ROI
383 +405 +29.7%