Vízilabda Eb 2020

A csoportelsőség a tét a spanyolok ellen

megosztom

Férfi vízilabda-válogatottunk csütörtök este Spanyolországgal csap össze a budapesti Európa-bajnokságon.

Csütörtökön már rangadót játszik férfi válogatottunk. - Fotó: mvlsz.hu/Derencsényi István

Ahogyan az várható volt, magabiztos sikerrel rajtolt a hazai rendezésű vízilabda Európa-bajnokságon férfi válogatottunk is. Märcz Tamásék Törökországot ütötték ki a nyitónapon, ugyanis 14 góllal, 19-5-re sikerült nyerniük.

"Tudtuk, hogy ez egy nagy gólarányú mérkőzés lehet, de nem nagyon ismertük a törököket, akik az első negyedben egy-két jó kezű játékosuknak köszönhetően gólra váltották a helyzeteiket. A nyitómeccs előtti reggelen még komoly munkát végeztek a fiúk, talán emiatt is kicsit lassabban vettük fel a ritmust. Még, hogy ha itt volt ez a mérkőzés, a fejekben szerintem már az volt, hogy a spanyolok ellen egy sokkal fontosabb találkozó vár ránk, de átestünk a tűzkeresztségen" - nyilatkozta Märcz Tamás a mérkőzést követően a waterpolo.hu-nak.

A magyar válogatott Eb-csapata:
Kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC)
bet365

A következő ellenfelük Spanyolország lesz, amely válogatott 16 találattal, 23-7-re nyert a nyitónapon Málta ellen, igaz, a szigetlakók talán még a törököknél is gyengébbek.

A spanyolok ellen tehát a csoportelsőség lesz a tét, amely óriási előnnyel szolgálna. Az első helyezett ugyanis automatikusan a negyeddöntőbe jut, és olyan ágra kerül, ahol szinte biztosan garantált az elődöntője, ráadásul a szerbekkel borítékolhatóan csak a fináléban találkozna.

Szövetségi kapitányunk a csütörtöki összecsapással kapcsolatosan elmondta, hogy két nagyon hasonló stílusú, gyors csapat találkozik majd, avagy a hispánok elleni mérkőzésen apróságok dönthetnek majd, hiszen amely válogatott higgadtabb tud lenni, az diadalmaskodhat a csoport rangadóján.

A spanyolok ellen igen jól megy mostanság, hiszen a júliusi, dél-koreai világbajnokságon 13-11-re vertük őket, míg a júniusi Világligán, ahol mi B-csapattal voltunk, döntetlent követően büntetőkkel sikerült legyőznünk őket. Mindezek tükrében, illetve figyelembe véve a minőségibb játékoskeret, továbbá a hazai pálya előnyét a bukmékereknél mi számítunk esélyesebbnek.

Szerintünk pedig képesek lehetünk kihasználni helyzeti előnyünket és akár magabiztosan is legyőzhetjük riválisunkat.

Ti mire fogadnátok a meccsen?

 

 

 

 

{"headTitle":"Magyarország - Spanyolország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-16 19:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Magyarország -1,5","odds":"2.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
megosztom