Vízilabda Eb 2020

Férfi válogatottunk is parádésan rajtolhat az Eb-n

megosztom

Kedden az uraknak is megkezdődik a budapesti vízilabda Európa-bajnokság, a mieink a törökökkel játszanak.

Könnyed sikerrel rajtolhat férfi válogatottunk is. - Fotó: mvlsz.hu

A nőknek ugyan már vasárnap megkezdődött a 2020-as budapesti rendezésű vízilabda Európa-bajnokság, a férfiaknak ugyanakkor csak kedden rajtol. A torna tétje itt is az olimpiai szereplés, ugyanis a győztes kvalifikálja magát Tokióba, azonban mivel a szerbeknek, az olaszoknak és a spanyoloknak már van kvótájuk, így amely csapat ezen válogatottakat megelőzi, az utazik majd Japánba.

Ahogy női csapatunk, úgy férfi válogatottunk is negyedik helyezést ért el a dél-koreai világbajnokságon, amelyet követően mondhatni egy sikeres időszakon van túl. A Világligában ugyanis kiütöttük az oroszokat, majd a vb-címvédő olasz válogatott otthonában sikerült felkészülési tornát nyernünk egy hete, méghozzá a házigazda mellett az amerikai és a görög csapattal szemben.

Mindezeknek köszönhetően, ahogy Bíró Attilának, úgy Märcz Tamásnak is kellemes gondokkal kellett megküzdeni, hogy összeállítsa Eb-csapatát: "Szeretném megköszönni mindegyik játékosnak, aki a felkészülés óta a kerettel készült, nagyon jól dolgoztak, jól teljesítettek, mindezt nekik is elmondtam. Strukturális szempontokat is figyelembe vettünk, és a sok jó teljesítmény láttán végül, ha nem is volt könnyű, de így döntöttem" - indokolt a szövetségi kapitány a waterpolo.hu-nak.

A magyar válogatott Eb-csapata:
Kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC)
bet365

"Úgy gondolom, stabil csapat állt össze, három fix védővel, és két olyan játékossal, aki adott esetben magas szintű védőmunkára is fogható. Vannak több poszton is bevethető játékosaink. Gyors a csapat, Olaszországban is jó megindulásokat láthattunk, aminek örültem, mert viszontláttam sokat az elmúlt időszak gyakorlásaiból. Az elmúlt egy-két esztendőben fizikálisan és tudás szinten is felerősödtünk az élmezőnyhöz, mindezt az Európa-bajnokságon szeretnénk igazolni. Nagyon kompakt, ütőképes a csapatunk, de még egyéni és csapatszinten is vannak előrelépési lehetőségeink. Az elkövetkezendő rövid időszakban még olyan munkát tudunk végezni, aminek az lesz a célja, hogy először a spanyolok ellen játszunk jól, stabilan, majd onnantól kezdve végig felfelé íveljen a formánk" - összegzett Märcz Tamás.

Az első ellenfelünk Törökország lesz, amely gárda az utóbbi időkben sikeresen kvalifikálja magát az Eb-kre, azonban négy éve utolsó, míg két éve utolsó előtti lett, és mivel azóta érdemi változás nem állt be a törököknél, avagy sok vizet nem zavarnak.

A négy évvel ezelőtti, belgrádi tornán a csoportkörben találkoztunk velük, akkor 15 góllal, 20-5-re tudtunk nyerni ellenük. Ez a különbség pedig most még nagyobb lehet, köszönhetően a parádés formánknak, illetve a hazai pálya előnyének.

{"headTitle":"Magyarország - Horvátország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-14 19:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Magyarország -16,5","odds":"1.72","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
megosztom