Tenisz

Duplázót néztünk ki a spanyol derbire

  • Cesc18
megosztom

Pablo Andujar pályafutása során először kemény pályán is legyőzheti a vasárnap még az ATP Cup-on ütő Feli Lópezt.

Az ATP Cup és az Australian Open között Adelaide-ben és Aucklandben rendeznek ATP-tornákat, mi pedig most egy spanyol derbi kedvéért utóbbi helyszínre látogatunk. Főszereplőink Feliciano López és Pablo Andujar lesznek, akik majd a center pálya harmadik mérkőzésén mutatkoznak be. 

{"headTitle":"Feliciano López - Pablo Andujar","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-14 03:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"López","odds":"1.81","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Andujar","odds":"2.07","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

A veterán spanyol, López nincs könnyű helyzetben, hiszen vasárnap még az ATP Cup keretén belül Sydney városában játszott döntőt a szerbek ellen. Noha egyéniben nem volt érdekelt, de párosban Carreno-Bustával az oldalán próbálta megszerezni a hispánoknak a címet, de nem sok esélyük volt Djokovicsék ellen. 

Ez a páros mérkőzés már meglehetősen későn került megrendezésre, így a 38 éves spanyolnak nem sok ideje maradt feldolgozni a kudarcot, Sydneyből Aucklandbe cuccolni és edzeni az új helyszínen. 

Andujart kemény pályán sem lehet leírni. - Fotó: ATP

Andujar viszont a korai dohai búcsúja után időben megérkezett Új-Zélandra és bőven volt ideje alkalmazkodni a környezethez, megismerni a borítását.

Ebből mindenféleképpen profitálhat a fiatalabb spanyol, aki ugyan elsősorban salakon érzi jól magát, de karrierje alatt sokszor bizonyította már, hogy a gyorsabb borításon sem annyira elveszett - elég csak a tavalyi US Open menetelésére gondolni, amikor nem kis meglepetésre a legjobb 16-ig jutott. 

Lópezt is többször kőkemény csatára kényszerítette már kemény pályán, többek között tavaly Winston Salemben, ami csak döntő szett 7-5-tel lett a rutinosabb hispáné. 

Most a nüanszok Andujar felé billenthetik a mérleg nyelvét. López bőven túl van már a karrierje zenitjén, csak egyelőre még nem tudta kimondani, hogy vége. Első egyéni tétmeccse lesz 2020-ban, nem kapott könnyű ellenfelet, nem volt ideje felkészülni erre a tornára és az aucklandi helyszín az állandóan fújó széllel nem is feltétlenül a kedvenc versenye.

Mindezeket figyelembe véve mi az underdog spanyollal tartunk.

{"headTitle":"Feliciano López - Pablo Andujar","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-14 03:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"1. szett nyertese: Andujar","odds":"2.01","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
pinnacle

 

megosztom