Magyar foci

Hogyan lehet favorit a Fradi a belgák BL-csapata ellen?

megosztom

A Spanyolországban edzőtáborozó Ferencváros péntek kora este a belga Genk ellen játszik felkészülési meccset.

Fotó: fradi.hu

Péntek este 17:30-tól a belga RKC Genk ellen játszik felkészülési mérkőzés a Ferencváros labdarúgócsapata. A magyar bajnok szerda óta tréningezik a spanyolországi Benidorm városában, ahol több más európai együttessel egyetemben megkezdte a felkészülését a tavaszi idényre.

Szerhij Rebrov a teljes keretét elvitte az edzőtáborba, viszont Priskin Tamás, Ignatenko és Szerető nem tagja a garnitúrának, így ők vélhetően tavasszal más csapatban játszanak majd. Ott van viszont Spanyolországban Vécsei Bálint, Szánthó Regő és Gastón Lodcio is.

{"headTitle":"Genk - Ferencváros ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-10 17:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Genk","odds":"2.8","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.75","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Ferencváros ","odds":"2.05","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"}]}

Pénteken jöhet tehát az első tesztmeccs, ahol meglepetésre a Ferencváros a favorit. Tekintve, hogy a Genk ősszel a Bajnokok Ligája főtábláján játszott és a keretének piaci értéke megközelítőleg ötszöröse a Fradiénak, elsőre elég meredeknek tűnhet a bukmékerek oddszabása.

Gyors utánajárást követően azonban kiderül, miért is a Fradi az esélyes.

A Genk csapata pénteken két mérkőzést is játszik, délután 14 órától a Köln, 17:30-tól pedig a Fradi ellen.

 

A belgák honlapja alapján elmondható, hogy pár nappal előrébb tartanak a felkészülésben, viszont arra vonatkozóan nincsenek információk, hogy miként osztják fel a keretet a pénteki két meccsre. Nyilván a Köln neve vonzóbb, így feltételezhető, hogy az erősebb csapatukat ott teszik fel a pályára. Erre saccolnak a bukmékerek is.

Sokkal valószínűbb azonban, hogy vegyes kereteket jelölnek ki a mérkőzésre, fiatal és idősek, alap- és kiegészítőemberek egyszerre lehetnek a pályán.

Akárhogy is, tekintve, hogy egy felkészülési meccsről beszélünk, szerintem ez a Fradi-odds túlzás. Rebrov is variálni fogja a csapatot, sok cserét is várok, lehet az újakat is bedobja.

Nagy esélyt jelenthet a számunkra a bukmékerekkel szemben, hogy a Genk túl lesz már a Köln elleni meccsen, vagyis tudni fogjuk, hogy mely' játékosok léptek azon a találkozón pályára.

Én meccs előtt azt mondanám, hogy a Genk 1X-es opció 1.66-ért simán játszható így is, de négy óra tájékán sokkal okosabbak leszünk.

bet365
megosztom