NBA

Volt csapatát is verheti a Westbrook-Harden sztárduó

A remek formában lévő Houston Rockets ezúttal a szintén felszálló ágban lévő OKC otthonában vendégeskedik.

Westbrook helyét CP3 vette át a Thundernél. Fotó: Clutch Points

A Chesapeake Enery Arena közönsége egy kifejezetten pikáns meccsnek lehet szemtanúja magyar idő szerint péntek hajnalban, amikor is két exjátékos, a már réges-régen eligazolt Harden és a csak fél éve tovább állt Westbrook térnek haza, csak immár a Houston mezében. A bukik elég óvatosan bántak a meccsel, emiatt pedig viszonylag jó szorzót kapunk a vendégekre, akik az oddsmesterek szerint csak 2.5 pontos favoritok.

{"headTitle":"Oklahoma City Thunder-Houston Rockets","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-09 03:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Thunder","odds":"2.15","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Rockets","odds":"1.79","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Mondjuk az idei első meccsüket is mindössze négy ponttal nyerte a texasi alakulat, amely jelenleg 25-11-gyel a harmadik nyugaton, míg a Thunder a szintén playoffot érő hetedik pozícióban tanyázik.

Mike D’Antoni fiai büszkélkedhetnek a legtöbb átlagolt ponttal a ligában (119.4), amelyből jócskán kiveszi a részét az MVP-jelölt Szakáll, aki továbbra sem tud leállni. Harden egészen brutális 38.4 pontot vág átlagban és azért leoszt 7.6 asszisztot is meccsenként. Az Atlanta ellen jegyezte karrierje 15 olyan tripla-dupláját, amelyben 40+ pontot dobott, ezt pedig eddig csak Oscar Robertson tudta véghez vinni. 

Az utóbbi 15-ből 11-et megnyerő Thundert mellesleg nem véletlenül nem írják le, hiszen a csapat rendelkezik a legjobb ATS mutatóval, 37 meccsből 25 alkalommal coverelték a spreadet. Chris Paul a nehéz szezonstart után komoly formába lendült és a Nets elleni, hosszabbításban megnyert meccsen 28-at vágott. Stephen Adams is szépen teszi a dolgát és talán az ő szerepe lehet kulcsfontosságú pénteken, hiszen hiába átlagolt 16.3 lepattanót az elmúlt három meccsen, a Rockets lényegesen jobb ebben a tekintetben, így a Capelával való párharca külön figyelmet érdemel.

A Thunder amúgy is kellemetlen helyzetben van, ugyanis négy nap alatt a harmadik összecsapást kell megvívnia, úgy, hogy bejárta közben a keleti partot. Bár a Houston is pályán volt szerdán, de előtte négy napot pihenhettek Westbrookék, tehát lényegesen frissebbek, mint a hazaiak. Főleg, hogy a legendás tripla-dupla gyárost pihentette a mester az Atlanta ellen, így Hardennel és a kiváló formában lévő Capelával karöltve szerintünk megfogják az OKC-t.

{"headTitle":"Oklahoma City Thunder-Houston Rockets","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-09 03:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Rockets","odds":"1.79","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}