Szerencsejáték-ipar

Te mennyit utaznál egy tuti tippért?

  • varin

A New York-iak cselesen oldják meg az online sportfogadást, ám ehhez vonatra kell szállniuk.

2018 óta immáron nem csak Nevadában, hanem további 13 államban legális valamilyen formában a sportfogadás az Egyesült Államokban. Az olyan nagy államok, mint Pennsylvania, New Jersey vagy Montana, már felnőttek az iparág fejlődéséhez, ám még így is többségben vannak azok az államok, ahol nem engedélyezett a fogadás, csak mondjuk a lottó vagy a lóverseny. A lemaradók között olyan jelentőségteljes államokat találunk, mint New York, Alaszka, Alabama vagy Kalifornia, amely területek lakosainak valahogy meg kell oldaniuk, hogy teret engedjenek szenvedélyüknek.

"Egyre inkább azt vetted észre, hogy egyes csoportok a barátaikkal jönnek szórakozni, sörözni, meccset nézni, míg mások egyedül ülnek a telefonjukat nyomkodva és nézik a meccseket, illetve láthatóan izgulnak valamin. Az utóbbiakból egyre több és több van" - nyilatkozta egy New Jersey-ben található sportbár tulajdonosa.

A jelenség mögött a New York-i lakosok állhatnak, a jellemzően egyedülálló férfiak ugyanis legálisan nem fogadhatnak a Nagy Almában, viszont a szomszédos Jersey-ben már megtehetik ezt, egy jó tipp pedig simán megérhet egy 30-40 perces vonatozást.

A kísértés pedig szinte állandó, hiszen szerte Amerikában (néhány államtól eltekintve) reklámozzák az offline és online szerencsejáték valamilyen formáját, a legnagyobb irodák pedig nem ritkán 500$-os bónusszal csábítják leendő ügyfeleiket.

"Szombatonként és vasárnaponként szinte világítanak azok a New Yorkhoz közel eső, de már New Jersey-ben lévő területek, amelyek vonatállomások közelében találhatóak. Az emberek felülnek a vonatra, átmennek a szomszédba, fogadnak, majd hazamennek" - nyilatkozta az egyik fogadóiroda vezetője.

Statisztikák szerint a New Jersey-ben fogadók körülbelül 22%-a New York-i lakos.

Az utazásos sportfogadás olyannyira nagy üzem lett, hogy már rendszeres shuttle járatokat indítanak a fogadni vágyó játékosoknak a közeli Meadowlands területére.

Vélhetően egyébként a New York-iaknak sem kell már sokáig ingázniuk, néhány éven belül ugyanis további bővítések várhatóak az amerikai szerencsejáték-iparban, amelynek NY lakossága is nagy haszonélvezője lehet majd.

Bloomberg