Francia Ligakupa

Nem papírforma, de logikus ez a tipp a Reims-Strasbourgra

A Francia Ligakupa első negyeddöntőjét két remek formában lévő együttes vívja, mi pedig inkább a hazaiak felé húzunk.

Fotó: Reims Twitter

Franciaország harmadik számú labdarúgó sorozatában már csak nyolc csapat maradt talpon, kedden pedig a címvédő Strasbourg a Reims otthonában lép pályára. A bukik szerint elég kiegyenlítettek az esélyek, bár egy fokkal a hazaiak felé billen a mérleg. Ebben a sorozatban egy meccsen dől el a továbbjutás sorsa, tehát nincs tér a hibázásra.

{"headTitle":"Reims-Strasbourg","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-07 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Reims","odds":"2.33","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"2.90","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Strasbourg","odds":"3.76","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

A Reims szombaton igen fájó pofonba szaladt bele a Francia Kupában, ahol a Monaco ellen úgy esett ki, hogy 1-1-es állásnál Kamara büntetőt hibázott a 85 percben, a hercegségiek pedig a rendes játékidő utolsó pillanataiban begyötörték a továbbjutást érő találatot.

Mesterük szerint mondjuk már kiheverték a történteket és nem is kéne azt túlaggódniuk, hiszen szégyent így sem vallottak és otthon amúgy is lényegesen jobb formát mutatnak. A 19/20-as szezonban a Stade Auguste-Delaunében lejátszott 12 összecsapásból mindössze egyet buktak el, bár ennek ellenére David Guion óvatosan fogalmazott.

"Nem tudom, hogy mekkora előny a hazai pálya, hiszen láthattuk, hogy a Strasbourg mikre képes idegeneben. Mindenesetre boldogok vagyunk, hogy a saját közönségünk előtt vívhatjuk meg a negyeddöntőt, remélem őrületes hangulat lesz." - mondta David Guion, aki kitért a Monaco elleni blamára is. "Hogy bosszúvágy ég-e bennünk? Azt nem mondanám, már túltettük magunkat a szombaton. Kielemeztük a meccset és egyénileg, valamint csapatszinten is javulni szeretnénk. Teljesen más körülmények és más ellenfél vár most ránk."

Reims#fra-reims#5

A Strasbourg tavalyi sikere igen jót tett a francia focinak, hiszen kicsit kezdett unalmassá válni a PSG egyoldalú uralma az országban. A kisebb csodával felérő menetelést idén is megpróbálja reprodukálni Thierry Laurey legénysége, amely kiváló formában érkezik a nyolcaddöntőre, hiszen az utóbbi öt tétmeccsét zsinórban megnyerte. A bajnokságban a 11. helyen álló csapat azonban idegenben nem túl acélos, hiszen a szezon során lejátszott 6/10-et elveszített. Ugyan ilyen szempontból is javuló tendenciát mutatnak, de hét alkalommal nem sikerült feliratkozniuk az eredményjelzőre.

Összességében egy végletekig kiélezett, inkább under felé hajló meccsre számítunk, de a Reims talán egy fokkal jobban fel van tüzelve, miután a bajnokság mellett csak ez a sorozat maradt számukra. Otthon eléggé stabilak voltak a szezon során ahhoz, hogy az alábbi opciót behúzzuk rájuk.

{"headTitle":"Reims-Strasbourg","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-07 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Reims +0 (ÁH)","odds":"1.57","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3237227] 2020-01-07 21:00:00 Reims - Strasbourgx;