Darts

Nem kérdés, hogy nyeretjük a Taylor-verő csodagyereket

  • Cesc18
megosztom

Hat hely kiadó még az uraknál a legjobb 16 közözött, ez a hat hely pedig gazdára is talál a keddi játéknapon, avagy pont kerül a 2020-as BDO darts-világbajnokság első körös küzdelmeinek végére.

További kiemeltek mutatkoznak be a mai napon, többek között a 2015-ös világbajnok Scott Mitchell, akinek fel van adva a lecke, hiszen a sportág csodagyerekével, a 14 éves Leighton Bennett-tel áll majd egy színpadon. 

Bennett győzte már le Phil Taylort is. - Fotó: BDO

Bennett egy esztendővel ezelőtt, a fiataloknak kiírt világbajnokság döntőjében ejtette ámulatba a világot, miután a BDO nagyszínpadán 86-os átlaggal kaparintotta meg a trófeát. Hihetetlen volt látni, hogy ennyire fiatalon ennyire erős játékot tudott dobni. A lincolni tehetség nem is habozott, 2019-ben beugrott a mély vízbe és sorra járta a BDO felnőtt versenyeit. Rögtön az első évében öt elődöntőt és egy döntőt is jegyzett, így ranglistáról tudta kvalifikálni magát a 2020-as világbajnokságra. 

Ezzel Bennett lett minden idők legfiatalabb világbajnoki résztvevője. 

Az angol fiúnak ismét sikerült döntőbe jutnia a fiatalok között is, így nem csak Mitchell, hanem Keane Barry ellen is láthatjuk majd. Ilyenre sem volt egyébként még korábban példa, hogy valaki az ifjúsági döntőben és a felnőttek között is szerepeljen ugyanazon a világbajnokságon. 

Bennett a tavalyi eredményei mellett azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy egy frankfurti bemutatótornán legyőzte a sportág legendáját, Phil Taylort. Akkor így nyilatkozott a győzelmét követően: "Úgy érzem magam, mint egy kisgyerek karácsony reggel. Sohasem gondoltam volna, hogy egyszer ez megtörténik velem. Az egész mérkőzés alatt folyamatosan összpontosítottam. Nem találkozott a pillantásom Philével, így egyszerűen elfelejtettem, hogy ellene játszom."
 

>>>Regisztrálok a bet365-re a H3WIN bónuszkóddal és kérem a 15.000 HUF fogadási kreditet!<<<


A "Boom Boom" becenévre hallgató angol hasonló taktikával készül Mitchell ellen is.

Scott a sportág egyik legjobbja, szóval nagyszerű lesz ellene játszani. De nincs más dolgom, mint a saját játékomra figyelni, nem pedig arra, hogy milyen eseményen vagyok és ki ellen dobok. Tudom, hogy mire vagyok képes, amikor a legjobb dartsomat nyújtom.

- nyilatkozta Bennett, aki hozzátette, hogy a nyomás nem rajta lesz. 

Mitchell egy kicsit hasonló helyzetben lesz, mint azok a játékosok, akik a PDC világbajnokságon hölgy ellenfeleket kaptak. Egy ekkora klasszisnak nyilván kínos lenne kikapni egy 14 éves sráctól, viszont Bennett fantasztikusan tud dobni, éppúgy, mint ahogyan Fallon Sherrock is szuperül játszott. 

Egyáltalán nincs tehát könnyű helyzetben az angol "veterán", és bár a bukmékerek nem nézik le Scott ellenfelét, de úgy véljük, hogy 2.50-es oddson megérhet némi pénzmagot Bennett nyeretése, hiszen tényleg képes lehet olyan játékot nyújtani, amivel elkaszálja a korábbi világbajnokot. 

Mitchellnek egyébként nem volt igazán erős a 2019-es szezonja és a pletykák szerint megpróbál majd Tour kártyát szerezni a PDC-ben, tehát könnyen lehet, hogy a gondolatai már a Q-School körül forognak. 

{"headTitle":"Scott Mitchell - Leighton Bennett","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-07 21:20","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Bennett nyer","odds":"2.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
bet365

 

megosztom