La Liga

Biztonságinak tűnő tippünk van a Celta-Osasunara

Ugyan nem csillagászati az odds, de a kiesési zónában tartózkodó vigóiak meccse valószínűtlen, hogy gólzáport hozna.

Sok öröme nem volt az őszi szezonban a csapatnak. Fotó: RC Celta Twitter

2020 első La Liga fordulóját két pocsék formában lévő csapat, a 18. Celta Vigo és a 12. Osasuna összecsapása zárja. A Celta a kilenc hazai meccsből csak kettőt nyert meg a szezon során, ám ennek ellenére a bukmékerek szerint favorit a három pontra, mi viszont inkább a gólszámra való fogadást preferáljuk.

{"headTitle":"Celta Vigo-Osasuna","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-05 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Celta Vigo","odds":"2.07","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.42","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Osasuna","odds":"3.82","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

A vigóiak joggal remélték, hogy három ponttal zárják az évet, hiszen azzal a Levantéval találkoztak, amelyet zsinórban hatszor legyőztek korábban. Jól is indult a meccs, hiszen a szezonban a hetedik gólját jegyző Iago Aspas korán megszerezte a vezetést, ám Oscar Garcia fiai elfogytak a hajrára és végül 3-1-re alulmaradtak. Ez volt az RC hetedik zakója az utóbbi tíz bajnokiból és ami különösen fájhat, hogy otthon sem nagyon termett babér eddig.

Ahogy már említettük, nem jönnek a sikerek a Balaídosban, de a találatok sem kellő ütemben esnek, hiszen kilenc meccsen hatot sikerült csak berámolniuk. Ebből a kilencből amúgy hétszer underes eredmény született, de mindent összevetve is az elmúlt 4/5 összecsapásukon három gól alatt maradt az eredményjelző.

[3093446] 2020-01-05 21:00:00 Celta Vigo - Osasunax

Az Osasunáról is nehéz jókat írni, de a frissen feljutott csapat kapcsán azért könnyebb pozitívumokat találni. Egyrészt a viszonylag megnyugtató 12. helyen tanyáznak, a cél pedig egyértelműen a bennmaradás kiharcolása. Másrészt ugyan három nyeretlen meccsel zárták az évet, de ezek a Sevilla, Atléti, Real Sociedad trió ellen születtek és valójában egyik összecsapáson sem játszottak annyira alárendelt szerepet.

Ugyan a legutóbbi meccsükön gólzápor volt, de az idegenben játszott 7/9 bajnokijukon underes eredmény született. Ha hozzátesszük, hogy a Celta gólt sem volt képes lőni az utolsó 3/4 meccsen a Balaídosban, akkor az alábbi tippet nehéz nem value-nak látni. Furcsa lenne, ha pont ezen az összecsapáson váltanának nyíltsisakos focira a felek, amikor mindkettőjüknek kulcsfontosságú lenne a pontszerzés.

{"headTitle":"Celta Vigo-Osasuna","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-05 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"3 gól alatt (ÁH)","odds":"1.51","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3093446] 2020-01-05 21:00:00 Celta Vigo - Osasunax;