Darts

Papírforma kombival indítjuk a BDO darts-vb-t

  • Cesc18
megosztom

Két erős tippet néztünk ki a 2020-as BDO darts-világbajnokság szombati nyitónapjára.

Mostanság a női darts kapcsán Fallon Sherrock szolgáltatja a legtöbb beszédtémát, de könnyen lehet, hogy néhány nap múlva már mindenki Beau Greaves-ről áradozik majd. A 15 éves doncasteri lány ugyanis fantasztikus 2019-es évet futott és úgy mutatkozik majd be az első világbajnokságán, hogy rögtön a trófea egyik esélyesének számít. 

Greaves az előző szezonban a felnőttek között négy versenyen bizonyult a legjobbnak és ezeken gyakorlatilag végigverte a női mezőny krémjét.

Legyőzte többek között Sherrockot, a vb-címvédő Mikuru Suzukit és a most topfavoritnak számító Lisa Ashtont is. Elképesztő eredménysor, ami mellé pluszban jó néhány rekordot is felállított, továbbá 2019-ben egy 9 nyilas is fűződik a nevéhez.

Nem véletlen tehát, hogy a bukmékerek is komolyan számolnak vele, hiszen zseniális játékra képes. Az első meccsén az a Tori Kewish lesz az ellenfele, aki alapból nem fért volna fel a világbajnoki táblára, de Trina Gulliver visszalépésével lehetőséghez jutott. Kewish is egy tehetséges játékos, ám messze nincsenek olyan eredményei, mint Greaves-nek. 

A fiatal kora ellenére nem féltjük az angol lányt, mert hatalmas önbizalommal játszhat, ráadásul Kewish is most debütál majd a világbajnokságon. 

A bukmékereknél Jim Williams a trófea legfőbb várományosa. - Fotó: BDO

A hölgyek egyik esélyese mellett bizalmat szavazunk a férfi mezőny favoritjának, Jim Williamsnek is. A 35 éves walesi játékos az elmúlt években a BDO egyik legjobbjává nőtte ki magát. A 2019-es és a 2018-as világbajnokságokon csak az a Glen Durrant tudott megálljt parancsolni számára, aki végül mindkétszer behúzta a trófeát, és aki 2019-ben már a profik között sziporkázott. 

Williams is megpróbált az előző év elején Tour-kártyát szerezni a PDC-be, de Durranttel ellentétben neki nem jött össze. Ezt követően maximálisan a BDO versenyeire fókuszált, melyek közül sikerült is behúznia az egyik legrangosabbat, a World Trophy-t. 

A walesi a 2014-es debütálása óta egyszer sem esett ki az első körben a vb-n és most is hatalmas meglepetés lenne a korai búcsúja. Noha Gary Stone egy rutinos játékos, de jóval gyengébb játékerőt képvisel, mint Williams. 

{"headTitle":"BDO darts-vb, 1. játéknap","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-03 20:50","footerTitle":"Játszd meg kombiban a tippeket 1.70-szeres pénzért cserébe!","footerLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","events":[{"eventTitle":"Greaves","odds":"1.36","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Williams","odds":"1.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
megosztom