Szerencsejáték-ipar

Hamarosan már senki nem fogad majd offline?

  • varin

Öt év alatt minden megváltozott, a fogadók többsége már online helyezi el a tétjeit.

Egy nemrég elkészült jelentés szerint a tavalyi évben Nagy-Britannia területén több, mint 12 milliárd font értékben tettek fel fogadásokat a játékosok, kizárólag labdarúgásra. Ha a számok mélyére nézünk, még durvább adatokat láthatunk.

A Gambling Comission jelentése szerint 2018 áprilisa és 2019 márciusa között 11 milliárd font értékben fogadtak a játékosok online, míg a helyi offline bukmékerek irodáiban 1,5 milliárd volt a feltett tét. Az idei 12,558 milliárd font közel 1 milliárddal nagyobb a tavalyi év azonos időszakához képest és mintegy 3 milliárddal veri a két évvel ezelőttit.

A fellendülés különösen az online fogadások értékében extrém magas, hiszen amíg 2015-2016-ban 5,89 milliárd volt, addig ez mostanra közel megduplázódott, míg az offline fogadások értéke gyakorlatilag stagnál.

Fotó: Gambling Comission

A változás és az online fogadás drasztikus előtérbe kerülése persze nem meglepő. Az online fogadóirodák különböző promóciókkal, magasabb oddsokkal és szélesebb fogadási kínálattal igyekeznek még nagyobb teret hódítani, nem is beszélve arról a kényelmi faktorról, amelyet a mobilról való sportfogadás jelent.

Valószínűleg ezek az arányok nem csak a briteknél, de a világ más területein is ilyen irányba tolódnak majd el és hamarosan az offline sportfogadás szinte már alig fog létezni.

Ha pedig szeretnéd tudni, miért is jobb online fogadni, mint offline, ajánljuk ezt a cikket: