NBA

Ennyi underdog már nem nyerhet, nem? - tipp az NBA karácsonyi játéknapjára

  • idontstop1

Doncic játéka továbbra is kérdéses a Mavs vs Spursön, de nagy baj nincs, hiszen hiányát is jól oldották meg a dallasiak.

Porzingis és Donicic, az európai sztárduó újra bajnoki esélyessé tette a Maverickset. fotó: NBA Official

Az NBA karácsonyi játéknapjának szerdai epizódjában egymást sorra követték a meglepetések. A Boston ugyan favoritként nyert Torontóban, de ezt követően 4/4 underdog kaparintotta meg a győzelmet, köztük a mindenki által leírt GSW, a városi rangadót vívó Clippers és nagy bánatunkra a Philly is. Természetesen 26-án sincs megállás, lássuk hát a Mavs-Spurs esélyeit.

{"headTitle":"Dallas Mavericks-San Antonio Spurs","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-27 02:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mavs","odds":"1.40","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Spurs","odds":"3.05","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

A Maverickset hosszú évek után ismét a végső győzelem esélyesei közt emlegetik, köszönhetően az európai sztárduónak. Az utóbb hetekben azonban elveszítették a tavalyi ROTY Doncicot, ám pont ezért félhetnek igazán az ellenfeleik. A szlovén ifjonc hiányában is remekül ment a játék, még akkor is ha az utóbbi ötből három alkalommal (mind rendkívül kiélezett volt) alul maradtak. Ez nem véletlen, hiszen a Mavs rendelkezik az egyik legjobb támadó mutatóval a ligában (117.2 PPG) és a védekezésüket is remekül szervezik. Az utóbbi három meccsen átlagban 105.6 pontra tartották ellenfeleiket és ha ezt sikerül tartani, akkor a siker szinte garantált.

A Spurs a hihetetlenül gyenge szezonrajt után kezd életjeleket mutatni. Popovic 1996 óta irányítja a csapatot és egy csúcsot már idén is döntött, mégpedig sikerül egy páratlanul pocsék szériát hozniuk. Pedig a csapat nem játszott akkor sem rosszul, immár viszont egyre inkább látszik a veterán tréner munkája. Az utóbbi 3/5 összecsapását megnyerte a Spurs, viszont talán az egyik kulcs statisztika az lehet, hogy DeRozenék az egyik legrosszabul futó csapat idegenben – az eddigi 13 meccsükből mindössze 4-et sikerült behúzniuk.


Trendek

  • A Dallas 13-5 ATS az utóbbi 18 meccsén
  • A Spurs 2-7 ATS az utóbbi 9 meccsén a Dallas ellen
  • A Spurs 5-7-1 ATS az utóbbi 13 idegenbeli meccsén
     

Bármennyire is egyben van Doncic nélkül is a Dallas, a visszatérése mindenképpen komolyat lendítene esélyükön a csütörtök éjjeli összecsapáson. Nélküle talán egy fokkal szorosabb meccs várható, de bízzunk benne, hogy a csodaorvosok összerakják és akkor simán zöldíthetik a -6.5-ös spreadet is.

{"headTitle":"Dallas Mavericks-San Antonio Spurs","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-27 02:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mavs","odds":"1.40","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}