NBA

Nem tudjuk elengedni a Greek Freaket - tipp az NBA karácsonyi játéknapjára

megosztom

A keleti konferenciát vezető Bucks könnyen lehet, hogy elrontja a philadelphiai ünnepeket.

Fotó: Sporting News

A karácsonyi sportmenü jellemzően elég sovány, de legalább az NBA-ben – az angol PL-el ellentétben – figyelnek arra, hogy a legpikánsabb párosítások kerüljenek terítékre. Ilyen a 76ers és a Bucks párharca is, amelyen két sokra hivatott együttes csaphat össze.

Érdekesség, hogy a Milwaukee ugyan vezeti a konferenciát, sőt messze a liga legjobb mutatójával rendelkezik (27-4), a nyitó line alapján mégis -1 pontos underdognak számított. A december 25-i összecsapáson a fogadói magatartás azonban megfordította a szorzókat és immár a Görög Szörny csapata a 3 pontos favorit.

{"headTitle":"Philadelphia 76ers-Milwaukee Bucks","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-25 20:35","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"76ers","odds":"2.360","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Bucks","odds":"1.666","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

Nem véletlen, hogy a bukmékerek szoros meccsre számítanak, hiszen a Philly hiába 5. csak keleten, a Wells Fargo Centerben sokáig érinthetetlennek bizonyult. Brown mester fiai zsinórban 14 meccset nyertek meg saját közönségük előtt, aztán jött két zakó a Miami, majd a Doncic nélkül felálló Dallas ellen. Ezt ugyan némileg sikerült feledtetni a Wizards, majd a Pistons verésével, de minden eddiginél komolyabb erőpróba jön szerdán.

Amiben bízhatnak, hogy a napokban újra nagyon olajozottan ment nekik a támadás – egyaránt 125-öt szórtak az utóbbi két meccsen. Mondjuk ez annyira nem nagy meglepetés, hiszen az NBA-ben a harmadik leghatékonyabb mezőnykísérlet-mutatóval (47.6 FG%) rendelkeznek.

Az ellenállhatatlanul menetelő Bucks már a szezon harmadánál egyértelművé tette, hogy idén a Larry O’Brien trófea begyűjtése a cél. A csapat vezére természetesen az MVP-cím megvédésére pályázó Giannis Antetokounmpo, aki második a ligában a dobott pontok tekintetében (31 PPG) és hatodik a lepattanózásban (12.9 RPG). Az egész teamet a görög köré építették, aki az ellenfelek legnagyobb félelmét valóra váltva már a triplákat is egyre hatékonyabban szórja. Kisebb gond ugyan, hogy a csapat vezető asszisztszórója, Bledsoe továbbra sem bevethető, ám helyére kiválóan jött be Wes Matthews, aki vasárnap szezoncsúcsot jelentő 19-et dobott.
 

Trendek
 

  • A Bucks 10-1 ATS az utóbbi 11 meccsén, amikor az ellenfél az előző meccsén 100 pontnál többet szórt
     
  • A 76ers 1-3-1 az utóbbi öt meccsén
     
  • A 76ers 1-3-1 ATS az utóbbi öt meccsén pozitív győzelmi mutatójú ellenfelek ellen

 

A Bucks mellett szól még egy csokornyi mutató, köztük olyanok, mint hogy vezetik a ligát meccsenkénti pontátlagban (120.6) és lepattanózásban is (51.3). Ugyan a 76ers valóban remek otthon, de az többször látszott a szezonban, hogy meggyűlt a bajuk azokkal a top csapatokkal, amelyek minőségi, hosszú paddal rendelkeznek. Karácsonykor ugyan jellemzően még egy fokkal fontosabb a hazai pálya, de egyszerűen nem tudjuk otthagyni a 27 győzelem mellett mindössze 4 vereséget jegyző Budenholzer-legénységet, amelynek szorzóját még most is játszhatónak ítéljük.

{"headTitle":"Philadelphia 76ers-Milwaukee Bucks","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-25 20:35","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Bucks","odds":"1.666","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
pinnacle

 

megosztom